Τρίτη 17 Μαΐου 2011

GreenParty 2011: Οικολογική Εκστρατεία στη Θεσσαλονίκη


Το GreenParty 2011, αποτελεί μια προσπάθεια βελτίωσης του οικολογικού προφίλ της πόλης μέσα από τις δράσεις των πολιτών, σε τομείς όπως είναι η διαχείριση και η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανακύκλωση και η διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, οι φυτοτεχνικές παρεμβάσεις σε κήπους, μπαλκόνια και δώματα κατοικιών, καθώς και η χρησιμοποίηση των όμβριων και ανακυκλωμένων υδάτων.


Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τη Δευτέρα 16 Μαΐου και λήγει την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε ότι «Με το 1ο Green Party γεννιέται ένας νέος οικολογικός Θεσμός. ‘’Ζω οικολογικά, καθημερινά!»» είναι το σύνθημά μας για να περάσουμε το μήνυμα ότι φροντίδα για το περιβάλλον και ποιότητα ζωής είναι ταυτόσημα.

Ο Διαγωνισμός είναι η αφορμή να δράσουμε όλοι μαζί κι ο καθένας μόνος του, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο όμορφη.

Στόχος μας είναι η δημιουργία ευρύτερης οικολογικής κοινωνικής συνείδησης με διάρκεια και αποτελέσματα ορατά στο άμεσο μέλλον. Κάνουμε την αρχή σε μια γενικότερη προσπάθεια βελτίωσης του πράσινου προφίλ της Θεσσαλονίκης, όπου όλοι μας συμμετέχουμε και φροντίζουμε τον περιβαλλοντικό μικρόκοσμό μας».

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή 5 Ιουνίου, που είναι και η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, θα βραβευτούν με οικολογικά δώρα οι πιο ενδιαφέρουσες δράσεις από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, σε εκδήλωση που θα γίνει στην πλατεία του Λευκού Πύργου. Η καλύτερη συμμετοχή θα βραβευτεί με μια αγριελιά, ενώ οι ενέργειες οικολογικής δράσης θα συνεχιστούν και μετά το τέλος του διαγωνισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας http://www.greenparty2011.gr/, και τηλεφωνικά στον αριθμό 2310 535280.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :