Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου του Δήμου Αριστοτέλη


Ο Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στον ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Χαλκιδικής, που ταυτίζεται με το Δήμο Αριστοτέλη, ο οποίος λειτουργεί με τη μορφή Συνδέσμου.
Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του ΦΟ.Δ.Σ.Α. είναι η εξής:


Πρόεδρος: Τσιμπιδάς Ηλίας
Αντιπρόεδρος: Μπρούζος Αστέριος
Μέλη:
-Κατσαβαβάκης Κωνσταντίνος
-Καραβασιλικός Γεώργιος
-Κασαμπαλής Δημήτριος

Οι ΦΟ.Δ.Σ.Α. είναι οι αρμόδιοι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης για την εξειδίκευση και υλοποίηση των στόχων και των δράσεων των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης στερεών αποβλήτων και ειδικότερα για την προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση, αξιοποίηση και διάθεση των στερεών αποβλήτων.
Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:
«Οι ΦΟ.Δ.Σ.Α. οφείλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και το βασικό τους κριτήριο πρέπει να είναι η δυνατότητα τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων και όχι απλά και μόνο στην συλλογή και τελική διάθεσή τους.
Για το χρονικό διάστημα έως την ίδρυση του κεντρικού φορέα διαχείρισης, ο Δήμος Αριστοτέλη προκειμένου να υλοποιήσει προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων, έχει ανάγκη από την ύπαρξη ενός λειτουργικού ΦΟ.Δ.Σ.Α.
Ως Δήμος Αριστοτέλη στοχεύουμε και δρομολογούμε μία σειρά δράσεων όπως:
• Κλείσιμο των υπαρχόντων Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων και αποκατάσταση αυτών.
• Μεταφορά των αστικών στερεών αποβλήτων και διάθεσή τους σε ΧΥΤΑ που θα υποδειχθεί, σύμφωνα με τον Περιφερειακό σχεδιασμό.
• Αναβάθμιση του Σταθμού Μεταφόρτωση Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ιερισσού με προμήθεια νέου εξοπλισμού προκειμένου να γίνει λειτουργικός.
• Προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού ώστε να υπάρχει η Δυνατότητα επέκτασης και χρήσης του Σ.Μ.Α. και ως Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων.
• Υλοποίηση του ΧΥΤΑ Αρναίας.
• Προώθηση προγραμμάτων ανακύκλωσης συσκευασιών και οικιακής κομποστοποίησης σε όλο το Δήμο.
• Ολοκληρωμένη διαχείριση και ανακύκλωση ογκωδών και αποβλήτων εκσκαφών, κατεδαφίσεων και κατασκευών.

Προκειμένου λοιπόν ο Δήμος Αριστοτέλη να μπορεί με ευελιξία να προωθήσει τις παραπάνω δράσεις και συνεκτιμώντας το γεγονός ότι πολλές από αυτές θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ όπου η συμμετοχή του ΦΟ.Δ.Σ.Α. είναι προαπαιτούμενη, ορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟ.Δ.Σ.Α.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι το νέο Δ.Σ. του ΦΟ.Δ.Σ.Α., που αποτελείται από ανθρώπους με εμπειρία και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθεί πλήρως στις παραπάνω προκλήσεις».





Δεν υπάρχουν σχόλια :