Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Πώς; Ο υπουργός δικαιοσύνης ανακάλυψε την κοινωνική αδικία στις φυλακές!!!


«Κοινωνική αδικία» χαρακτήρισε ο Καστανίδης την παραμονή στη φυλακή ατόμων «που απλά και μόνο δεν έχουν να πληρώσουν την ποινή τους» και προανήγγειλε αποσυμφόρηση των φυλακών.


Παρατηρείτε κάτι σ’ αυτή την κατά τ’ άλλα, και πολύ πιασάρικη διαπίστωση ενός ακόμη προοδευτικού υπουργού που αυτός ο τόπος έχει την τιμή να τον κυβερνά;

«Κοινωνική αδικία». Τι θέλει να μας πει ο ποιητής; Είμαστε όλοι, ως κοινωνία, υπεύθυνοι που έχουμε φυλακισμένους «που απλά και μόνο δεν έχουν να πληρώσουν την ποινή τους». Συνυπευθυνότητα και στις ποινές και στις φυλακίσεις και στα μπουντρούμια, ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ, ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!!


Οι φυλακές, μας λέει, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Μια κοινωνική αναγκαιότητα. Εσείς μας τις ζητήσατε, μας λέει!!! Όπως και περισσότερη αστυνόμευση, ασφάλεια, αποκατάσταση! Όλα αυτά, εσείς μας τα ζητήσατε!

Αυτό θα πει να είσαι πολιτικός! Να μπορείς να αντιστρέφεις την πραγματικότητα! Να εμφανίζεις το μαύρο ως άσπρο! Να εξομοιώνεις τα πάντα και να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τους εθελόδουλους και τα τσιράκια σου με τους ανυπόταχτους και τους εξεγερμένους, τους αγωνιζόμενους με τους προσκυνημένους…

Να μιλάς για κοινωνική αδικία και να εννοείς εκσυγχρονισμό στα μπουντρούμια που στοιβάζεις ανθρώπους, που είτε είναι ορκισμένοι εχθροί σου, είτε τους έχεις οδηγήσει σε τέτοιο απάνθρωπο σημείο ώστε να σε συναγωνίζονται!

Να μιλάς για κοινωνική αδικία, εσύ, που μοναδικός σκοπός σου είναι να ξεγελάς τους ανθρώπους με όμορφα λόγια και λέξεις γεμάτες υποκριτική ευαισθησία, κάνοντας τους να νομίσουν ότι είναι συνυπεύθυνοι σε αυτό το καρκίνωμα που έχεις φτιάξει γύρω τους!

«Εσύ φταις για τις φυλακές, όχι εμείς που σε ωθήσαμε να γίνεις άπληστος, σαν τα μούτρα μας»!

«Εσύ φταις για την ρύπανση, όχι τα εργοστάσιά μας που παράγουν όπλα, αεροπλάνα, βόμβες, και ένα σωρό εξουσιαστικά απόβλητα, που εσύ μας ζήτησες για την ασφάλειά σου! Ανακύκλωσε τη ρύπανση, την μόλυνση! Ανακύκλωσε την εξουσία!».

«Εσύ φταις που νιώθεις ανασφαλής μέσα στις πόλεις που φτιάξαμε για σένα, εσύ φταις που ήθελες ασφαλή δουλειά και όχι το χωράφι σου! Μαζί σου φάγαμε τα χρήματα, για να διορίσουμε εσένα και τα παιδιά σου!»

«Εσύ είσαι αυτός που μας εξέλεξε να σε κυβερνάμε, να σε εξουσιάζουμε, να σε κοροϊδεύουμε, να σε σκοτώνουμε!»

Γι’ αυτό, ας μην ταπεινωθούμε πάλι! Τώρα που θέλουν περισσότερο από κάθε προηγούμενη φορά να μας κλείσουν μέσα σε παραβάν και μετά σε μια κάλπη. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας! Ας μη το παραμερίσουμε για ψίχουλα κι απατηλές υποσχέσεις

Ο καθένας μας ας διαλέξει τον τρόπο και τα μέσα να εξεγερθεί…

Με πάθος για τη λευτεριά αλλά και αυτοσεβασμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια :