Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ…

Σκληρές ποινές για τους φοροφυγάδες ακόμα και για την απόκρυψη μικρών ποσών, ποινές μέχρι δέκα έτη σε όσους παρέχουν «ουσιώδεις πληροφορίες» σε «τρομοκράτες», επίταξη και εκβιασμοί στους φορτηγατζήδες στη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους και απειλές με φυλακίσεις. Απειλήθηκαν, μάλιστα, ακόμη και με φυλακίσεις τουλάχιστον τριών ετών, αφού με τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή αυτή η ποινή επιφυλάσσεται σ’ όποιον –ενώ τελεί υπό καθεστώς επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, ή είναι ιδιοκτήτης ή νομέας ή χρήστης πράγματος που έχει επιταχθεί–, αρνείται να συμμορφωθεί ή παραλείπει να εκτελέσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την επίταξη. Σε περίπτωση μάλιστα που η άρνηση συμμόρφωσης γίνεται κατ’ εξακολούθηση, ο υπαίτιος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης.


Την ίδια στιγμή στους δρόμους ένας πραγματικός στρατός επιβλέπει την τάξη και την ασφάλεια των επενδύσεων αράβων και κινέζων αλλά μήπως τυχόν δεν έχουν εμπεδώσει οι ιθαγενείς την μεγαλοψυχία των δανειστών της τρόικας και σκοπεύουν να φανούν αχάριστοι και αγνώμονες.

Το ιδεολογικό υπόβαθρο της εμφάνισης ενός σιδερένιου κράτους κρύβεται πίσω και από τις δηλώσεις του παντοδύναμου αντιπροέδρου, που ακούει στο όνομα Πάγκαλος, ο οποίος αποφαινόμενος ότι «μαζί τα φάγαμε», «απέδειξε» την κοινωνική «ενοχή», δικαίωσε την «ποινή» που έχει ήδη επιβληθεί μέσω των μέτρων που επιβάλλει το Μνημόνιο και προανήγγειλε ουσιαστικά την συνέχεια που αξίζει αυτός ο “διεφθαρμένος” λαός…

Δεν υπάρχουν σχόλια :