Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Επίθεση σε καλλιέργεια μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην Ισπανία

Στις 8 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε καλλιέργεια μεταλλαγμένου καλαμποκιού στο Μπανταγιόθ της Ισπανίας στις 19/9. Μεταξύ άλλων αναφέρονται:

“Μια μεγάλη ομάδα ατόμων σαμποτάρισαν την καλλιέργεια με τον κωδικό SF1035T, που σχετίζεται με μια καλλιέργεια που κυκλοφορεί ήδη από το Monsanto – και είναι ιδιοκτησία της Fitto Seeds στην κοινότητα Guareña στο Bajadoz.

Η δράση αυτή είναι μια μικρή απάντηση στην επιβολή των γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών (GMOs) από τις εταιρίες βιοτεχνολογίας και το Ισπανικό κράτος.


Από τότε που αναπτύχθηκε η μαζική έρευνα πάνω στους GMO και ξεκίνησε η έγκριση και η προώθηση, οι δημιουργοί και οι προωθητές των GMO δήλωναν ότι θα μπορούσαν να τερματίσουν την πείνα και να υπερασπιστούν την υγεία της ανθρωπότητας… Tίποτα δεν είναι πιο μακριά από την αλθεια…

Η επιβολή των GMO γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας μονοπωλιακού ελέγχου από τη μεριά των πολυεθνικών στην αγορά των σπόρων και των χημικών λιπασμάτων, μονοκαλλιεργειών, γενετικής μόλυνσης, την προσπάθεια εξαφάνισης των μικρών και μεσαίων καλλιεργειών, την καταστροφή των τοπικών οικονομικών, την εξαφάνιση των παραδοσιακών καλλιεργειών σπόρων, τα τεράστια δίκτυα διανομής, τη μόλυνση των υδάτινων πόρων με τοξικά απόβλητα, και την αποσάρθωση των τοπικών κοινοτήτων. Με λίγα λόγια τα πλαίσια του καπιταλιστικού μοντέλου.

… Οι GMO είναι υπεύθυνοι για κάθε είδους καταστροφή, πείνα, αποψίλωση δασών, δηλητηριάσεις, αλλεργίες, και άλλες παθολογίες που προέρχονται από την κατανάλωσή τους… Η δράση ενάντια στους GMO είναι μια νομιμοποιημένη μορφή αγώνα των ανθρώπων, όπως και ένα σημάδι κοινής λογικής και της ανάγκης για βαθιά κοινωνική αλλαγή. Είναι το αποτέλεσμα της συνειδητοποίησης του πόσο επικίνδυνο είναι όταν η Γη είναι στα χέρια του καπιταλισμού.

Όποιος σπέρνει GMO θα θερίσει αντίσταση.”

Δεν υπάρχουν σχόλια :