Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Προτείνεται ως έδρα του δήμου η Νέα Τρίγλια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίγλιας συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο με θέμα το σχέδιο «Καλλικράτης». Στη συνεδρίαση παρέστη και ο δήμαρχος Μουδανιών Ανδρέας Παπαγιάννης.
Η έδρα, η ονομασία και το χωροταξικό αποτελούν εξάλλου κυρίαρχα ζήτημα στο νέο δήμο Προποντίδας. Ο Καποδιστριακός δήμος Καλλικράτειας αγωνιά για το χωροταξικό, ο δήμος Μουδανιών για το όνομα και ο δήμος Τρίγλιας για την έδρα.
Τελικά ψηφίστηκε.......

ομόφωνα κείμενο με τις προτάσεις του δήμου Τρίγλιας.
Αρχικά ο δήμος συμφωνεί με το χωροταξικό του δήμου Νέας Προποντίδας και τη συνένωση των σημερινών δήμων Μουδανιών, Τρίγλιας και Καλλικράτειας. Προτείνεται όμως έδρα του νέου δήμου η Νέα Τρίγλια «διότι αφενός η Νέα Τρίγλια αποτελεί το γεωγραφικό κέντρο του υπό σύσταση δήμου Νέας Προποντίδας και αφετέρου διαθέτει την απαραίτητη κτιριακή υποδομή για να στεγαστεί άμεσα και χωρίς επιπλέον δαπάνες το νέο δημαρχείο».
Παράλληλα ο δήμο Τρίγλιας θεωρεί ότι η ονομασία ¨Νέα Προποντίδα» που προτείνεται στο προσχέδιο νόμου καλύπτει ως ιστορική αναφορά το μεγαλύτερο μέρος των οικισμών του νέου διευρυμένου δήμου.
Στο μεταξύ, το Δ.Σ. Τρίγλιας κάνει ένα βήμα παραπάνω και θέτει και ορισμένα άλλα θέματα στο κείμενο της δικής του πρότασης. «Στην περίπτωση που ο νεοσυσταθείς δήμος προκύπτει από συνένωση τριών ή παραπάνω δήμων οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα εκλέγονται από έναν δήμο να μην απόλυτη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου» αναφέρεται. Επίσης προτείνεται, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας να εκλέγεται ο σύμβουλος που έλαβε τις περισσότερες ψήφους του πλειοψηφούντος συνδυασμού».



http://www.halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :