Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ


Κρίσιμο είναι το επόμενο δεκαπενθήμερο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν με τα εμπλεκόμενα μέλη της τουριστικής οικογένειας να καλούνται για μια ακόμη φορά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων παρά τις αντίξοες συνθήκες. Να σημειωθεί ότι τους επόμενους δυο μήνες θα υπογραφούν τα συμβόλαια για την επόμενη τουριστική χρονιά (2011).
Στη Χαλκιδική η Νομαρχία..........

η Ένωση Ξενοδοχείων και Ένωση Κάμπινγκ βρίσκονται «σε θέση μάχης» να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα το αμέσως προσεχές διάστημα. Εκτός από τη διαφημιστική καμπάνια οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής προβαίνουν σε σημαντικές μειώσεις στις τιμές προκειμένου να προσελκύσουν τουρίστες.
Έχει δοθεί ήδη έκπτωση 20% σε ενδεικτικές τιμές από 35 ξενοδοχεία για Μάιο – Ιούνιο και αυτό θα συνεχιστεί για ολόκληρη τη σεζόν διαβεβαιώνουν οι ξενοδόχοι.
«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οι εποχές των παχιών αγελάδων έχουν περάσει. Μειώνουμε τις τιμές και πρέπει να κάνουν το ίδιο όλοι όσοι εμπλέκονται με τον τουρισμό στη Χαλκιδική. Δεν είναι δυνατόν το φετινό καλοκαίρι να κοστίζει ο καφές 4 ευρώ και η μπύρα 5 ευρώ. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.
Στο μεταξύ, έχει προκύψει σημαντικό πρόβλημα με την έκδοση βίζας σε Ρώσους τουρίστες λόγω της λευκής απεργίας των υπαλλήλων στα προξενεία, λόγω του φορολογικού νομοσχεδίου και των περικοπών… Ήδη μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα τα πράγματα είναι εξίσου δύσκολα. Αυτή τη στιγμή παρατηρούνται σημαντικές ακυρώσεις στις κρατήσεις που αφορούν την Αθήνα, ωστόσο πρόκειται για μεμονωμένα άτομα και όχι για οργανωμένα πακέτα (υπάρχουν αλλά σε μικρότερη έκταση). Αυτή τη στιγμή τα τουριστικά γραφεία λειτουργούν χωρίς ουσιαστικά κέρδος, καθώς τα γεγονότα τα ανάγκασε να τροποποιήσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων, με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφύγουν το κέντρο της Αθήνας συγκεκριμένες ημέρες.



http://www.halkidikinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :