Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Αθώοι οι δύο συνδικαλιστές του Πόρτο Καρράς

Η εταιρεία υποχρεούται να καταβάλλει το 1/4 των μισθών του Οκτωβρίου σε όλους τους αιτούντες μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου

Αθωώθηκαν σήμερα οι δύο συνδικαλιστές κατά των οποίων είχε υποβάλλει μήνυση ο διευθύνων σύμβουλος του Πόρτο Καρράς, για βιαιοπραγία και παρεμπόδιση, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης της μήνυσης κατά του κ. Βασιλάκη πήρε τακτικη δικάσιμο.

Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιήθηκε........


και η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει χθες περίπου 100 εργαζόμενοι κατά της διοίκησης του ξενοδοχείου, διεκδικώντας δεδουλευμένα ύψους περίπου 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η εταιρεία υποχρεούται να καταβάλλει το 1/4 των μισθών του Οκτωβρίου σε όλους τους αιτούντες μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι χθες, ταυτόχρονα, με την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων, υποβλήθηκε και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, δηλαδή να δοθεί τώρα από το δικαστήριο προσωρινή διαταγή για κάποιο ποσό.

Ωστόσο, όπως λένε οι εργαζόμενοι, το ερώτημα το οποίο αναμένει να απαντηθεί είναι αν η διοίκηση του Πόρτο Καρράς θα καταβάλλει το 1/4 των μισθών του Οκτωβρίου μόνο στους αιτούντες ή σε όλους τους εργαζόμενους, καθώς και αν θα χρησιμοποιήσει τους πόρους από τα χρηματικά ποσά που προορίζονταν για την καταβολή των δεδουλευμένων του Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με το αν θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Άγγελος Πράτσας, τονίζει ότι «το αν θα επιστρέψουν στη δουλειά οι εργαζόμενοι είναι απόφαση της γενικής μας συνέλευσης, η οποία θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων, καθώς η σημερινή απόφαση, αν και καλή, δεν ικανοποιεί το πρόβλημα όλων», προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που το 1/4 των δεδουλευμένων του Οκτωβρίου δεν καταβληθεί σε όλους, θα προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Επιπλέον, ο κ. Πράτσας σημείωσε ότι η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες, καθώς η απόφαση εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει η άλλη πλευρά, η οποία είχε δεσμευθεί να καταβάλλει μέχρι αύριο το δώρο Χριστουγέννων και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου τα δεδουλευμένα του Σεπτεμβρίου.

Τέλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει τελικώς μια λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, καλώντας τη διοίκηση του Πόρτο Καρράς να προχωρήσει στην καταβολή του 1/4 των μισθών του Οκτωβρίου σε όλους τους εργαζόμενους.



http://voria.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια :