Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Χαλκιδική και συγκεκριμένα στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Καλλικράτειας του Δήμου Νέας Προποντίδας θα βρίσκεται το ΚΕΑΝ τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη 2011, και ώρα 18.00΄ μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της, όπου θα ανακοινωθεί η ίδρυση του ΚΕΑΝ Χαλκιδικής από ενεργούς πολίτες της περιοχής με πρωτοβουλία της δημοτικής συμβούλου Θάλειας Πολυχρονιάδη (τηλ. επικ. 6974077459).

Επιπλέον το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας θα παρουσιάσει την ίδια ημέρα 12 Δεκέμβρη 2011, και ώρα 10.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία Νέας Καλλικράτειας στα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της περιοχής το Planetbook, το πρώτο περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιούργησε το K.E.A.N. με τη συνεργασία της Vodafone και θα ενημερώσει για τις κλιματικές αλλαγές και θα προσφέρει το Planetbook στους μαθητές του Δήμου.

Το περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι Planetbook εξελίσσεται πάνω σε ένα δένδρο όπου υπάρχουν τρεις ζώνες :
● Η ‘γκρίζα ζώνη’, όπου ο παίχτης δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με γεγονότα που έχουν «πληγώσει τον πλανήτη»
● Η ‘ζώνη της Ελπίδας και της συμμετοχής’, όπου μετέχουν και οι μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρα μας (GreenPeace, WWF, Αρχέλων, Μεσόγειος SOS, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Ορνιθολογική και Ευρωπαϊκή Έκφραση) και
● Η ‘ζώνη που σώζουμε τον πλανήτη’.
Υπάρχουν 700 κάρτες ερωτήσεων, όπου ο παίκτης καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τη ΓΗ, τον ΑΕΡΑ, το ΝΕΡΟ , τον ΗΛΙΟ καθώς και «γκρίζες» κάρτες.
Υπάρχουν επίσης 50 ερωτήσεις των ΜΚΟ καθώς και κάρτες δράσης, όπου ο παίκτης επιβραβεύεται όταν κάνει μία δράση για το περιβάλλον (κλείσει κάποια συσκευή stand by κ.λ.π.).
● Στόχος του παίκτη είναι να «μαζέψει» τα κομμάτια ενός puzzle και να ξαναφτιάξει τη ΓΗ

Το Planetbook διανέμεται δωρεάν στις περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων από το ΚΕΑΝ, ενώ μέχρι σήμερα έχει διατεθεί σε πάνω από 500 σχολεία της χώρας. Το παιχνίδι έχει δημιουργηθεί με τη συνεργασία της Vodafone, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει.

Πληροφορίες για το ΚΕΑΝ
Το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, ΚΕΑΝ, είναι μια Μη Κυβερνητική, Μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με θέματα Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, με δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα και παραρτήματα στις περισσότερες μεγάλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα. Καλαμάτα, Σέρρες, Χίο, Ρόδο, Κέρκυρα, Λαυρεωτική, Ηράκλειο, και βέβαια Αθήνα).
Το θέμα των κλιματικών αλλαγών και της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελούν για εμάς ζητήματα πρώτης προτεραιότητας σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΕΑΝ αναπτύσσει προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως των νέων. Το ΚΕΑΝ έχει αναπτύξει συνεργασία με διεθνή δίκτυα , όπως το Water for Life, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον εθελοντισμό κ.α.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, το ΚΕΑΝ δημιούργησε το Πρώτο Επιτραπέζιο Παιχνίδι για το Περιβάλλον. Το Planetbook.
Περισσότερα για το Planetbook στο www.planetbook.eu ή στο www.kean.gr


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με ΚΕΑΝ 2102692880 ή 6973699399



Δεν υπάρχουν σχόλια :