Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: «Ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας σχολικού κτιρίου Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Δημοτικής Κοινότητας Ιερισσού», προϋπολογισμού 531.000,00€.

Ο Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στην κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: «Ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας σχολικού κτιρίου Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Δημοτικής Κοινότητας Ιερισσού», προϋπολογισμού 531.000,00€, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) 2007-2013, στον άξονα προτεραιότητας 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές-Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής-Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Η πρόταση φορά την ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας του σχολικού κτιρίου του Γυμνασίου και του Ενιαίου Λυκείου της Ιερισσού, σύμφωνα με το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου και τη σχετική προμελέτη Ενεργειακής Αναβάθμισης και εγκατάστασης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Οι επεμβάσεις που προτείνονται είναι οι παρακάτω:
• Εγκατάσταση ενός φωτοβολταικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ονομαστικής ισχύος 10kw.
• Εγκατάσταση αυτοματισμού για τον έλεγχο της παραγωγής και διανομής θέρμανσης.
• Θερμομόνωση οροφών (κάτω από τη στέγη).
• Αποξήλωση και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων.
• Αποξήλωση και τοποθέτηση κουφωμάτων.
• Εγκατάσταση ανιχνευτή παρουσίας.
Με όλες τις παραπάνω επεμβάσεις το σχολικό κτίριο αναβαθμίζεται κατά έξι ενεργειακές κλάσεις, δηλαδή από κατηγορία Η γίνεται Β+, σύμφωνα με το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:
«Η κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: “Ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας σχολικού κτιρίου Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Δημοτικής Κοινότητας Ιερισσού”, προϋπολογισμού 531.000,00€, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», αποτελεί άλλη μια σημαντική προσπάθειά μας στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης και της ορθολογική διαχείριση της ενέργειας στα σχολικά μας κτίρια.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου της Ιερισσού θα επιφέρει σημαντικά οφέλη που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει ουσιώδεις παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα και τη λειτουργικότητα του κτιρίου».


ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Ιερισσός, 07/10/2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια :