Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΤΥΠΗΣΕΙ!!!!

Αν τα τελευταία 20 χρόνια έχετε κάνει αίτηση για δουλειά στην γνωστή μεταλλευτική εταιρεία της περιοχής μας τότε το τηλέφωνό σας θα χτυπήσει σίγουρα. Θα σας ρωτήσουν αν ενδιαφέρεστε ακόμη για την θέση εργασίας και αν η απάντησή σας είναι θετική θα σας βάλουν στην αναμονή. Στην ίδια αναμονή που σας βάλανε όταν έγινε η "διαβούλευση" στον Πολύγυρο, την οποία την είχαν ονομάσει "σεμινάριο πρόσληψης". Στην ίδια αναμονή που σας βάλανε όταν σας κάλεσαν στο "συλλαλητήριο" της εταιρίας στο Παλιοχώρι.

Δυστυχώς, συμπατριώτες, τα τηλεφωνήματα αυτά δεν είναι πρόσκληση για δουλειά, αλλά γκάλοπ της εταιρείας για σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης. Παίζουν με την αγωνία του κόσμου για εργασία σε μια εποχή αβάσταχτης οικονομικής κρίσης και με το δείκτη ανεργίας να έχει χτυπήσει κόκκινο. Προσπαθούν να εκμαυλίσουν την κοινή γνώμη, που έχει στραφεί ενάντια στα καταστροφικά σχέδιά τους, τάζοντας ανύπαρκτες θέσεις εργασίας και λαγούς με πετραχήλια.

Οι επίδοξοι χρυσοθήρες έχουν χάσει πλέον κάθε ίχνος εμπιστοσύνης και αξιοπρέπειας και κάθε έρεισμα στην τοπική κοινωνία. Τακτικές όπως οι παραπάνω μόνο χλευασμό προκαλούν.

Ο τόπος μας έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης αρκεί να τον αφήσουν να βρει τον δρόμο του απαλλάσσοντάς τον από το έκτρωμα της χρυσοθηρίας. Ο τουρισμός, η γεωργοκτηνοτρoφία, η μελισσοκομία, η δασοκομία, η αλιεία, η οικοδομή είναι δραστηριότητες που μπορούν να δώσουν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας οι οποίες δεν θα υπονομεύουν το φυσικό μας περιβάλλον, την ανάπτυξη της περιοχής και το μέλλον των παιδιών μας.

Μία είναι η λύση. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΧΡΥΣΟΘΗΡΙΑ.

ΠΛΟΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ , Η ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ

12 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

hallo,
ο κυριος συντακτης εκει???
_Ναι.
_ ρε δε μας χ@@@@, Νταλαρα.

Με τας χαρας τρεχω!!!!!!!!!!!!!στη δουλια !!!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι εντελως ανηθικο,να μην πω τιποτα παραπανω αυτο που κανει η πολυεθνικη εταιρεια.Αλλα τι περιμενεις οταν τα δοσυλογα τσιρακια της οταν στις κουβεντες με τον κοσμο που απλα λεει πως δεν πρεπει να γινει αυτη η δραστηριοτητα, απλα γιατι θα καταστρεψει τον τοπο,και τις ζωες μας,μην εχοντας καποιο επιχειρημα λενε αυτο που ουσιαστικα παρακαλουν,γιατι νομιζουν οτι εξυπηρετει τα σχεδια τους. Λενε λοιπον(τα τσιρακια) οταν τους φωναζει ο κοσμος οτι δεν προκειται να γινει μεταλλουργεια χρυσου στην Χαλκιδικη, "κατσε να σφιξει η πεινα και θα δεις"
ΤΟΥΣ ΓΕΛΑΣΑΝΕ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ,ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΧΑΒΟΥΖΕΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

lamogeia douloxrimatoi tsirakia mpompola trexeteeeeeee.....

Ανώνυμος είπε...

βγαλτε την χολη σας, εχετε ακομα 4 μηνες, μετα αρχιζουν οι προσλhψεις.
δειτε το βιντεο στο europaean Goldfields-konig. συνεντευξη στο Reuters....και ποιος μιλαει για χαβουζες??αρκετες τρυπες θα κανουν να αποθεσουν τα"σκουπιδια". τελος παντον, μυαλο δεν βαζετε, μονο δια ροπαλου του νομου.....

Ανώνυμος είπε...

5.19
γεια σου ρε φιλε. Να τα πω??
θα σου το πω απλα. κανω κουβεντες με των κοσμο. προχτες ειδα μαι κοπελα, στην καθαριοτητα ..εξω. ο αντρας της ανεργος, με δυο παιδια. της λεω ..να κανει αιτηση...δεν το θελουμε την επενδυση. θα χασουμε τον τουρισμο...χαχα, λες και εχει κανα ξενοδοχειο.τον Σερβων τα κακα καθαριζει. Αλλα το ωραιο ειναι οτι πανω στο αντικειμενο δεν ηξερε Τ Ι Π Ο Τ Α. απλα, ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ... ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΗΝΔΥΝΟ

Ανώνυμος είπε...

ante na doume o paxtas exei kanonisei merikes xiliades proslipseis...

min tin faei apo esas sto telos kai emeis gelame!

giati einai polu pithano na ginoun 400 proslipseis eidikotitwn apo olo ton kosmo kai sta xwria oute mia me apotelesma oi upermaxoi tis aiterias na ginoun enantioi...

Ανώνυμος είπε...

και εσυ ρε ανωνυμε 7 42 τι περίμενες?που στριμωξες την υπαλληλο του ξενοδοχειου για ενα τεραστιο ζητημα ,τι νομιζες οτι θα σου παει κοντρα ?φοβος ξερεις τι εστι ? αλλα μερικοι απο εμας και τις δουλειες μας να χάσουμε δεν μας νοιαζει γιατι αντιλαμβανομαστε το τι παει να γίνει ,και ποιον τουρισμό να διώξει αφου ετσι και αλλιως τον τουρισμο στην βορεια χαλκιδικη τον βλέπετε με τα κυαλια ,τραβα να πιεις κανα μοχιτο τωρα και κανε ονειρα χρυσα.!
Αντωνης

Ανώνυμος είπε...

1.57
βγαζεις συμπερασματα της φαντασιας σου. Δεν μιλησα για υπαλιλο ξενοδοχιου!!! και σωστα τα λες. Φοβος.
Να φοβαται,αλλα πρωτα να ξερει ΤΙ φοβαται. Ειμαστε η χωρα του ΟΧΙ. και δεν δεχομαστε ΤΙΠΟΤΑ. Για διαβασαι για την Αυστραλια, τι εχει το περιφημο ΠΕΡΛΘ??? μεταλλεια...πολυ κοντα στην τεραστια πολη με ουρανοηυστες. με εξαγωγες. αντε ρε, εξυπνε, ακομα στο 1800 εισαστε.

Ανώνυμος είπε...

εντάξει,οχι την υπάλληλο ξενοδοχείου.την συγκεκριμένη υπάλληλο που ανέφερες και τον καθε υπάλληλο που ασχολειται με τα τουριστικα και που υποτίμησες λεγοντας οτι μαζευει τα κακα των τουριστών , τα κακακια της TVX να δούμε ποιος θα μαζέψει ,κοκκινόλακας καρακόλι.ριξε μια ματια.και συγκρινετα με αυτα στο Πέρθ που απο λίγες φωτογραφίες που είδα ΄βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία.(θα επανελθω στο περθ),αλλά εδώ δεν είναι μόναχα οι περιβαλόντικές επιπτώσεις,η διαδικασία λεμε τόσο καιρό ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ ,και μεσαιωνική, οπότε φίλε μου κ παλι ειμαι 800 χρόνια μπροστά σου .εαν θές αναπτυξη και καινοτομία υπάρχουν απιστευτες ιδέες και υλοποιησεις !!
Αντώνης

Ανώνυμος είπε...

Αντωνη,
δεν ειναι ετσι τα πραγματα. στην περιπτωση με την κοπελια, λογο το οτι δεν θελουμε πολλες φορες να κουραζουμε, δεν εγραψα το εξεις.
Ο αντρας της που αποφασιζει τι αποψη θα εχει η γυναικα του, ειναι ενα τελειως αγραμματο τουβλο. το πρωρτο που θα πει ειναι το ΟΧΙ ουτε καν να ακουσει...κι αυτο , με ενοχλει γενικα...
Ρε Αντωνη, δεν ειπαι κανεις οτι θα ειναι ακριβως ετσι οπως ειναι σημερα τα πραγματα, δεν υπαρχει αμφιβολια οτι θα υπαρχει ενα ποσοστο ρυπανσης. αλλα θελω να πιστεψω, οτι η ομορφια της φυσης κοντα στην ομορφια του γελου του παιδιου χανει, οπως το εχασαν τα δικα μου παιδακια ...και φυσικα μιλαμε για το προς το ζην. δεν ειμαι εγω στη ομαδα των ανθροπων που θα μιλαει για το κυανιο , οταν κι απο παντου ακους οτι δεν θα υπαρχει.
αντε να καταλαβω τους Ιερισσοτες, που ειναι κοντα...οταν μιλανε στο νομο Θεσσ, για το οτι θα χασουν τουρισμο, τρελενεσε ναι η οχι?? οταν δουλευανε παλια στην Ολυμπιαδα και με ανορθοδοξο τροπο (μπορει, δεν ξερω) αλλα ξερω οτι δεν ειχαν κανενα προβλημα, και τωρα ξεσηκωσατε των κοσμο!!!! και θα την πληρωσει παλι αυτος που δεν εχει τιποτα. με σεβασμο.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, γειά χαρά κ πάλι ,πρώτα απόλα δεν με αφορά στις περισσότερες τον περιπτώσεων, το πως επικοινωνουνε τα ζευγάρια μεταξύ τους.μπορουν και οι 2 πάντως είτε η οικογένεια αν θές ,να έχουν την αποψη τους ανάλογα με το πόσο ενημερωμένοι είναι,η γνωστή λουμπα στην οπόια αναφέρεσαι χρησιμοποιώντας (λίγο ύπουλα κατα την γνώμη μου)και τα παιδικα χαμόγελα ,ειναι βιομηχανική μόλυνση - εργασία.

Η μόλυνση δεν έχει να κάνει με την ομορφιά της φύσης αλλα με την υγεία των ανθρώπων και την χλωρίδας και πανίδας της περιοχής.για το Πέρθ δεν βρήκα αναφορές για κυανιο αλλα το αρσενικό υπάρχει, οπώς θα υπάρξει απο ενδεχόμενη δραστηριότητα στην χαλκιδικη.Όσο για την χρήση κυανίου εχω υποψίες οτι προβλέπεται απο την Μ.Π.Ε, (θα μάθω). Για την εργάσια,εκτός απο τα επαγγέλματα που δραστηριοποιουνται τώρα , διάβασα προσφατα ενα αρθρο για παραγωγή αιθέριων ελαίων με πολύ καλες τιμές στην αγορά.Τα βουνά της βορείου χαλκιδικής εχουνέ κ τρουφες .
http://www.g-troufa.gr/p2-5.php

''Αναλυτικότερα τα διάφορα είδη φυτών που συμβιώνουν με τις τρούφες είναι τα κάτωθι: Δρυς η χνοώδης, Φουντουκιά, Δρυς η απόδισκος, Ρουπάκι, Δρυς η αριά, Δρυς η ψευδο-αριά, Πουρνάρι, Γαύρος, Οξιά, Σημύδα, Βουνόκεδρο, Θαμνοκυπάρισσο, Κέδρος, Φτελιά, Κράταιγος, Σουρβιά, Σουρβιά οικιακή, Φλαμουριά.''(απο το αρθρο)
τέλος,νο΄μίζω οτι έχετε προβλημα με τους τουρίστες και οχι δεν τρελαινομαι ,η Ιερισσος προσφατα συμμαζευτηκε και εχω ακουσει οτι εχει γινει πολυ όμορφο μέρος ,που και πάλι δεν νομίζω οτι μπορει να συγκριθει με τον τουρισμό π,χ της κασσανδρας,οπότε δεν ανησυχουν χωρίς λόγο.Αντε να διούμε ποσο ανοιχτό μυαλό έχετε.

Ανώνυμος είπε...

22 Iuliou 7.42.Μια χαρα σου απαντησε η κολελα.Εσι μας ειπαν.
"Ετσι μας ειπαν" στις ημεριδες που οργανωθηκαν επιστημονες που με ανιδιοτελεια δουλεψαν πανω στο Θεμα.Μην βλεπεις που τα καναλια σας εκανας μοκο και δεν ελεγαν τιποτα για να μαθει ο κοσμος.¨"Ετσι μας ειπαν" το Σ Π/Α Π Θ,το ΤΚΜ/ΤΕΕ,οχι μονο σε μας αλλα και ολους τους αρμοδιους στην Αθηνα.
"Ετσι μας ειπαν" ο κατεξοχην αρμοδιος για τα νερα της περιοχης καθηγητης κΚαραμουζης,ετσι μας ειπαν με επισημες ανακοινωσεις που φερουν την υπογραφη τους επιστημονες του Α Π Θ.
Μολις προχθες "ετσι μας ειπαν "και απο την διευθυνση Δασων.
Φυσικα ολοι αναλυουν,και εξηγουν,με τις γνωσεις και με το ειδικο βαρος της επιστημης τους γιατι δεν πρεπει ποτε να γινει μεταλλουργεια χρυσου στην Χαλκιδικη.
ΕΣΥ ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕς?
Αν ακομη "δεν καταλαβες" και ρωτας την κοπελα να σου εξηγησει σου χρειαζονταν μια απαντηση αναλογη του επιπεδου σου.Κατι σαν ...πηγαινε να δεις αν ερχομαι.