Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΑΘΗΝΑ: ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ) VS ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ (ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ)

Η... επιστροφή της αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, είναι σίγουρο ότι δε φτάνει εάν οι εκπρόσωποί της, αστυνομικοί και δημοτικοί αστυνομικοί, δεν είναι πρώτα και κύρια αυτοί σύννομοι και ευπρεπείς ως προς τη συμπεριφορά τους στους πολίτες.

Παράνομο παρκάρισμα από... οχήματα Δημοτικής Αστυνομίας

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα συμβαίνοντα στο «αρχηγείο» της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αγίου Κωνσταντίνου, όπου μπροστά στο κτήριο είναι ατάκτως ερρημένα, για την ακρίβεια παράνομα παρκαρισμένα, οχήματα της υπηρεσίας και όχι μόνο (αυτοκίνητα, μηχανάκια κ.λπ.).
Το μεμπτό και το υποκριτικό της όλης υπόθεσης είναι πως οι δημοτικοί αστυνομικοί, την ώρα που έχουν μπει για τα καλά στο... κυνήγι τού παράνομου παρκαρίσματος, ρίχνοντας βροχή τις κλήσεις από εδώ και από εκεί, με όχι και τόσο κομψή αντιμετώπιση προς τους πολίτες που διαμαρτύρονται, ξεχνούν το σημαντικότερο: να δώσουν και στον εαυτό τους...κλήση.




Αστυνομικοί χωρίς... διακριτικά

Χαρακτηριστικό παράδειγμα απαράδεκτης συμπεριφοράς δημοτικού αστυνομικού αλλά και «κανονικών» αστυνομικών, υπαλλήλων δηλαδή που πληρώνονται από την τσέπη του έλληνα φορολογουμένου προς εξυπηρέτησή του και προφύλαξή του, είναι και το παρακάτω:
Ρεπόρτερ της aftodioikisi.gr που είχε πάει στο «αρχηγείο» της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αγίου Κωνσταντίνου για να καταγράψει-φωτογραφίσει την όλη παρανομία έγινε δέκτης απρόκλητης επίθεσης του δημοτικού αστυνομικού Νικόλαου Κατζούρη (ΑΜ 29768389) και τριών αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι δεν είχαν διακριτικά, και επικεφαλής των οποίων ήταν, όπως ο ίδιος είπε μετά την παρατήρηση ότι το να μην φέρουν διακριτικά είναι παράνομο, ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΑΜ 223518).

Ο λόγος της επίθεσης, όπως του είπαν, ήταν ότι φωτογράφιζε τα (παράνομα) παρκαρισμένα οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας και όχι μόνο. Δηλαδή, αντί να αποσυμφορήσουν την Αγίου Κωνσταντίνου μετακινόντας τα αυτοκινητά τους που μπλόκαραν τη μία από τις δύο λωρίδες ενοχλήθηκαν γιατί φωτογράφιζε κάποιος περαστικός τα "κρατικά αυτοκίνητα". Εκτός κι αν ακριβώς επειδή ήταν παράνομα παρκαρισμένα δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να φωτογραφηθούν.....

Όσο για τα στοιχεία των ανωτέρω (αλήθη ή όχι), δόθηκαν στο δημοσιογράφο της aftodioikisi.gr μόνον όταν ο πρώτος έδειξε την επαγγελματική ταυτότητά του.

«Αρχή γαρ άνδρα δείκνυσι»

Τι γίνεται, όμως, όταν στην κατάσταση αυτή έρθει ένας πολίτης; θα του δοθούν τα στοιχεία όταν ζητηθούν; Και αν αντιμετωπίζεται έτσι ένας δημοσιογράφος, που υποτίθεται πως αποτελεί την «πέμπτη εξουσία», πώς, άραγε, αντιμετωπίζεται από τις διωκτικές Αρχές ένας απλός πολίτης;
Εντέλλει, δε, είναι δυνατόν η κάθε είδους παρανομία στο κέντρο της Αθήνας (από το παρκάρισμα μέχρι τη μετανάστευση και το έγκλημα) να αντιμετωπίζονται με παρανομία; Δηλαδή, με παράνομα παρκάρισμα από την πλευρά των δημοτικών αστυνομικών και χωρίς διακριτικά από τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ;


αναρτήθηκε από www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :