Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ένταξη έργου Αμμουλιανής, στο Π.Ε.Π. στο Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


Η πρόταση του Δήμου Αριστοτέλη για χρηματοδότηση του έργου: “Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στη Δημοτική Κοινότητα Αμμουλιανής” εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία-Θράκη”, στον Άξονα προτεραιότητας “07-Αειφόρος ανάπτυξης και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.222.268,00 € και είναι 100% χρηματοδοτούμενο. Η συγκεκριμένη πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 24 μήνες


Η πράξη αφορά την κατασκευή και λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) στο νησί της Αμμουλιανής, η οποία θα γίνει με τη μέθοδο των φυσικών συστημάτων. Η Ε.Ε.Λ. θα λειτουργήσει με συνδυασμό τριών διεργασιών, ώστε να εξασφαλίζει τα αυστηρά ποιοτικά χαρακτηριστικά που ορίζουν οι ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις για την ποιότητα των επεξεργασμένων λυμάτων. Η Ε.Ε.Λ. θα είναι σε θέση να επεξεργαστεί τα αστικά λύματα του νησιού της Αμμουλιανής, ιδιαίτερα κατά την θερινή τουριστική περίοδο.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:

«Με την ένταξη του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού της Αμμουλιανής θα δοθεί οριστική λύση σε ένα από τα κυριότερα προβλήματα του νησιού. Μετά την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος υδροδότησης του νησιού πριν από μερικά χρόνια, ερχόμαστε σήμερα να απαντήσουμε και στην άλλη μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση της Αμμουλιανής, αυτής της αντιμετώπισης της διαχείρισης και επεξεργασίας των λυμάτων. Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση των υποδομών της Αμμουλιανής και την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των τουριστικών υπηρεσιών.
Τόσο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όσο και κατά την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του Δήμου μας και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής στο νησί της Αμμουλιανής, συζητήσαμε διεξοδικά και με τους τοπικούς φορείς για τις αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού. Παράλληλα δεσμευτήκαμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας και διαχείρισης των λυμάτων. Και αυτήν την δέσμευσή μας υλοποιούμε σήμερα. Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε, λοιπόν, στους κατοίκους του νησιού την οριστική ένταξη ενός πολυσήμαντου έργου στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι προσπάθειες μας για την βελτίωση των υποδομών του νησιού θα συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας».

Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :