Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Κινητό συνεργείο «αγάπης»

Ένα κινητό ιατρείο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες οι οποίοι κρατούνται στα κέντρα υποδοχής του Έβρου και των νησιών δημιούργησαν μέλη της ΜΚΟ «Praksis». Η ομάδα αποτελείται από γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς επιστήμονες και νομικούς, ενώ παράλληλα υπάρχει και μεταφραστής. Η συγκεκριμένη κίνηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Mobile Support» και το επόμενο χρονικό διάστημα τα μέλη του ιατρείου θα επισκεφτούν τα κέντρα υποδοχής προκειμένου να παράσχουν στους μετανάστες πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα καθώς και ψυχολογική υποστήριξη.

Ο πως αναφέρει η υπεύθυνη του προγράμματος, Στεφανία Πανταζή.: «Οι άνθρωποι αυτοί είναι εξασθενημένοι λόγω του πολυήμερου ταξιδιού τους, ενώ συχνά έχουν ήδη κάποιο πρόβλημα υγείας, το οποίο επιδεινώνεται από την ταλαιπωρία που υφίστανται στη διαδρομή προς την Ελλάδα.

Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε αυτά τα περιστατικά, να παραπέμψουμε στο νοσοκομείο όσους χρειάζονται περαιτέρω περίθαλψη και τέλος να στηρίξουμε ουσιαστικά τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι τα ανήλικα ασυνόδευτα και τα θύματα trafficking»,

agelioforos.gr


αωαρτήθηκε από kala-nea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :