Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Η Κερατέα μας θυμίζει την Ολυμπιάδα του 90΄’ και μας δείχνει τις Σκουριές του 2011…

ernesto
Πλάνα από Ολυμπιάδα την δεκαετία του 90’ θυμίζουν οι σκηνές που βλέπουμε στην Κερατεα όπου μας δείχνουν πόσο ενωμένοι είναι οι κάτοικοι τις περιοχής και πόσο πεισμώνουν στην καταστολή της αστυνομίας.
Ας δούμε το παράδειγμά τους και ας ετοιμαστούμε για ανάλογα περιστατικά στην Β. Χαλκιδική που δεν θα γίνει απλά ένας σκουπιδότοπος αλλά ένα πολύ χειρότερο επιβλαβές έργο για τον περιβάλλον!
Το πρόβλημα εδώ είναι ότι αντί για αλληλέγγυους έχουμε αντίπαλους, εκτός από την εταιρία, κάποιους κατοίκους που μάλλον δεν σκέφτονται το μέλλον των παιδιών τους , των συνανθρώπων τους ,της φύσης , ούτε καν την ίδια τους την ζωή!
Ας σοβαρευτούμε όλοι και ας δούμε τις επιπτώσεις μελλοντικά σκεπτόμενοι με μυαλό και όχι με τις τσέπες μας γεμάτες ευρώ.(αν υπάρχει…)

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε δύο βίντεο και μια περιγραφή από τα επεισόδια στις 5-1-11 στην Κερατέα……

Αλληλέγγυοι κατέφθασαν στην Κερατέα από όλη την Ελλάδα για την συμπαράσταση των αγωνιζόμενων κατοίκων. Την ίδια στιγμή το κράτος εντείνει την καταστολή και καταστρέφει την περιουσία των κατοίκων(χωράφια, αμάξια κτλ.)
Στις 5-1-11 αποφασίζει η ηγεσία να γκρεμίσει τα μπλόκα και να απομακρύνει βίαια τους κατοίκους! Οι πορωμένοι ματατζήδες δεν χόρτασαν από το ξύλο και τα χημικά που έριξαν, άρχισαν να χτυπάν με τα γκλοπ τα αυτοκίνητα των πολιτών !αυτοί αμέσως κάλεσαν στον τόπο την τροχαία η οποία όπως όφειλε έπρεπε να πάει αλλά αντί αυτού τους είπε δεν πάει και αν θέλουν περαιτέρω εξηγήσεις να πάνε από εκεί !Πήγαν λοιπόν και δείτε στο δεύτερο βίντεο που ακολουθεί τι συνέβη εκεί…




12 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

oi maxes erxonte!!!


o suntrofos...

Ανώνυμος είπε...

συνδετικός κρίκος ο Μπόμπολας!
Δεν θα περάσουν καθόλου καλά, αυτό είναι σίγουρο!

Ανώνυμος είπε...

Σας περιμένουμε για να δείτε τι σημαίνει ξύλο από μεταλλωρύχους....

Οι εργαζόμενοι δεν θα αφήσουν τους μπαχαλάκηδες να παίξουν με το μέλλον μας.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ κρίμα που φτάσαμε ως εδώ, αλλά για ένα να 'σαστε σίγουροι: σας έχουμε αχτι εδώ και πολύ καιρό. Το δεκανικι που σας περιμένει δε μπορείτε να το φανταστείτε παλιοφασιστομουτρα οικολόγοι της φακής Ντυθείτε γερά.

Ανώνυμος είπε...

egw den se exw axti katholoy filaraki kai oute mpaxalakias eimai ,kai ean esy apeileis oti tha me deireis einai giati eisai anamesa se mia poulimeni symfwnia eis varos tou topou kai oikonomika(ti ?nomizeis o paxtas tha ekleine paromoia symfwnia ean ta dikaiwmata tou topou itan dika tou ?sygnwmi dld?poulas ena koitasma xrysou gia 11 ekatomyria ?11.. ? kai meta apokaleis ependysh tis theseis ergasias pou dhmiourgises kai tous dromous pou tha ginoun gia na mas podopatisoun? oxi file egw diafwnw, ean thes mporeis na douleyeis san mettaloryxos gia 100 xronia kai oxi gia 10 se mia pagkosmia etairia skoupa ,kai to ofelos na to exei o topos sou kai oxi oi epikairoi politikoi kai oi xenoi etairoi pou gelane eis varos mas ,ayta kai kalo vrady
Antwnhs

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στους εργάτες που τάσσονται στο πλευρό των αφεντικών τους!
Εύγε! Ο ολοκληρωτισμός πραγματώνεται δια μέσω εσάς!

(μόνο προσέξτε μήπως στο τέλος δέρνεστε μεταξύ σας, λόγω των περιορισμένων πραγματικών θέσεων εργασίας…)

Ηροστρατος είπε...

Ο αγωνας των κατοικων της Κερατεας δειχνει το δρομο...Οι σκλαβοι του Μπομπολα απειλουν...Ραντεβου στο βουνο, το οποιο υπηρξε το αρχηγειο των ανταρτων της Χαλκιδικης στον Εμφυλιο...αγωνας μεχρι τελους!

Αγωνας για να σωσουμε τα δαση και την αξιοπρεπεια μας απο τους πανουκλιασμενους αποκιοκρατες που θελουν να κλεψουν και να ισοπεδωσουν τις ζωες μας στο βωμο του κερδους και της πανουκλας!

Ανώνυμος είπε...

fasistes oikologoi???
ti les re asxete tha mas trelaneis!!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, το κεφάλαιο και η εργοδοσία, ακολουθούν την ενδεδειγμένη συνταγή. Την διάσπαση.Και βλέπεις αδέλφια να μην μιλούν μεταξύ τους, συγγενείς να βρίζονται, χωριά ολόκληρα να διχάζονται.......Το θέμα είναι απλό και πρέπει όλοι μας αργά ή γρήγορα να το καταλάβουμε. Εάν υπήρχαν οι υποδομές για ανάπτυξη του τόπου είτε στον τουρισμό, είτε σε παροχή υπηρεσιών είτε παραγωγής με χρήση της πράσινης ανάπτυξης κανείς δεν θα είχε πρόβλημα εξεύρεσης εργασίας και δεν θα υπήρχε θέμα αλλοίωσης και καταστροφής του περιβάλλοντος. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι εσκεμμένα όλα αυτά χρόνια δεν υπάρχει ανάπτυξη στην περιοχή. Οι διοικούντες και κοτζαμπάσηδες του τόπου μας τα τελευταία 20 χρόνια επιτελούν διατεταγμένη αποστολή και παίρνουν τα δωράκια τους.
Μόνο αν καταλάβουμε όλοι μας τι πραγματικά θέλουμε, και ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τον σκοπό αυτό μόνο και μόνο τότε θα πετύχουμε. Με ημίμετρα, δουλειές για 5-6 χρόνια, υποτυπώδεις προστασίες και ότι άλλο ο καθείς πετάει στο τραπέζι δεν γίνεται πραγματική ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ:

Ανώνυμος είπε...

Για τον Ηρόστρατο,

Σιγά μην σκίσεις το καλτσόν σε καμιά βατσινιά στον Κάκαβο!!Πάντως καλό θα σου κάνει να αρχίσεις να κινείσαι λιγάκι γιατί από την επανάσταση της φραπεδιάς έχεις μουχλιάσει και θα βγάλεις σκουλήκια.

Αυτό το ποιητικό " θέλουν να κλέψουν και να ισοπεδώσουν τις ζωές μας στο βωμό του κέρδους και της πανούκλας" μόνος σου το σκέφτηκες ή το δανείστηκες από κανένα ξένο λογοτέχνη?

Ανώνυμος είπε...

@ 9:23 μ.μ.

Αγαπητέ φίλε,

Το εσκεμμένα δεν υπάρχει ανάπτυξη σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια οι τοπικοί άρχοντες είχαν πέσει στην παγίδα που τους έστησε το άθλιο κράτος των Αθηνών!! Δεν σοβαρευόμαστε λιγάκι... Οι άνθρωποι ανίκανοι ήταν και είναι και δεν μπορούν να δουν την τύφλα τους. Μόνο να πίνουν τσίπουρα και να τους αποκαλούν κ. Δήμαρχε ενδιαφέρονταν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαι Χαλκιδικιωτης...αυτο που παρατηρω ως "φιλοξενουμενος" ειναι η ασχημη καταντια του τοπου...αχρηστες δημοτικες αρχες και μια μικρη μεριδα ανθρωπακων "συναισθηματικα πανουκλιασμενων" οπως εγραψε ο Β. Ραιχ ετοιμη να σακατεψουν το εναπομειναν φυσικο κομματι για τα καθρεπτακια που θα τους δωσουν οι αποικιοκρατες ως ανταλλαγμα...να ξερετε οτι εσεις που αγωνιζεστε για την αποτροπη της καταστροφης ειστε πραγματικα ανθρωποι με μνημη και αξιοπρεπεια...οι υπολοιποι δουλοπρεπεις σκλαβοι που νομιζουν οτι ο κοσμος αρχιζει και τελειωνει γυρω απ το παχυ τους εντερο...