• 4 αυγά χωρισμένα
• 4 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
• 1 αλεύρι φαριναπ
• 2 1/2 ζάχαρη
• 1 1/2 χοντροτριμμένο καρύδι
• 1 1/2 σταφίδες μουλιασμένες και αλευρωμένες
• 1 1/2 αραβοσιτέλαιο
• 2 κουταλάκια μπέκιν
• 1 βανίλια
Οδηγίες
1. Χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το αλεύρι και το μπαίηκεν.
3. Προσεκτικά και με κουτάλα προσθέτουμε το καρότο, τα καρύδια, τις σταφίδες και την μαρέγκα. Αδειάζουμε σε μεγάλη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
Καλή Επιτυχία!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ένα κέικ που διατηρείτε "υγρό" για αρκετές μέρες λόγο του καρότου (αν προλάβει να επιβιώσει από τις επιδρομές μας).
Διαβάστε περισότερα: Κέικ Καρότου http://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-karotou.html#ixzz1FjlGvs8E
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου