Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης το θέμα της επιβολής τέλους δεύτερης κατοικίας στη Χαλκιδική

Δύο χιλιάδες τετρακόσιες δίκες εκκρεμούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης σχετικά με το θέμα της επιβολής τελών στους ιδιοκτήτες δεύτερης κατοικίας στη Χαλκιδική.

Τα τέλη αυτά είχαν επιβληθεί από τη νομαρχία Χαλκιδικής, ωστόσο υπέρ των ιδιοκτητών τάχθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Παρόλα αυτά εκκρεμότητες παραμένουν λόγω προσφυγών στα δικαστήρια από ιδιοκτήτες που ζητούν την επιστροφή των ποσών που είχαν καταβάλλει.

Ενόψει των δικών και δεδομένου ότι η πρώην νομαρχία Χαλκιδικής και νυν περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα πρέπει να καταβάλλει δικαστική δαπάνη 405 ευρώ για κάθε περίπτωση, δηλαδή συνολικό ποσό 972.000 ευρώ, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, πρότεινε συνολική ρύθμιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα ζήτησε την ακύρωση της εγγραφής των ιδιοκτητών στους βεβαιωτικούς καταλόγους που αποστέλλονται στις αρμόδιες εφορίες, ώστε να εκδίδεται ανακλητική πράξη που θα ορίζει την επιστροφή της εισφοράς. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα διεξάγονται τελικά οι δίκες, δεν θα απαιτείται η αποστολή διοικητικού φακέλου ανά περίπτωση και θα επιταχυνθεί η απονομή της δικαιοσύνης.



αναρτήθηκε από seleo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :