Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Αβγοφέτες με τραγανό μπέικον



ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

► 8 φέτες ψωμί (της προηγούμενης ημέρας)
► 4 αβγά
► 1 φλιτζάνι γάλα
► ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
► 12 φέτες μπέικον
► 2 κουτ. σούπας βούτυρο
► αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κόψτε τις φέτες του ψωμιού στη μέση και βάλτε τις σε ένα βαθύ ανοιχτό σκεύος.

Χτυπήστε τα αβγά με το γάλα και λίγο αλάτι και περιχύστε με το μείγμα αυτό τις φέτες του ψωμιού. Αφήστε τις να μουσκέψουν για 4-5 λεπτά και μετά γυρίστε τις για να μουσκέψουν και από την άλλη πλευρά. Αλείψτε με το βούτυρο το εσωτερικό ενός ταψιού και βάλτε τις φέτες με τη σειρά.

Πασπαλίστε τις με τη γραβιέρα και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά. Στρώστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου σε ένα ρηχό ταψί και βάλτε τις φέτες του μπέικον με τη σειρά. Ψήστε το στους 200°C για 20 - 25 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.

Μοιράστε τις αβγοφέτες στα πιάτα και συνοδέψτε τις με το τραγανό μπέικον.

(Μαγειρεύει ο Βαγγέλης Δρίσκας, Gourmet 31.12.2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια :