Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

"Παγώνουν" τα δημοτικά τέλη στη Θεσσαλονίκη. Εδώ στη Χαλκιδική τι θα κάνουν οι νέες δημαρχάρες;

cholomontas.blogspot.com

Το ενδιαφέρον παρακάτω κείμενο το βρήκαμε στο ΕΙΔΗΣΕΙΣ για τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαβάστε το με προσοχή και ολόκληρο.
Πάγωμα των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού αναμένεται να φέρει ο “Καλλικράτης” κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του στους περισσότερους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος......


και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.
Τη σχετική δέσμευση είχε αναλάβει προεκλογικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και θα τηρηθεί --- καθώς ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους ακριβότερους σε ολόκληρη τη χώρα. Τα δημοτικά τέλη για τα νοικοκυριά κυμαίνονται ετησίως από 2,18 μέχρι και 2,98 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και για τους επαγγελματικούς χώρους από 3,91 μέχρι και 6,40 ευρώ.
Ανάλογη απόφαση έχει λάβει και ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης. Στην περιοχή, το τέλος για τις κατοικίες πρόκειται να παραμείνει και φέτος στα δύο ευρώ ανά τετρ. μ. και το αντίστοιχο για τα καταστήματα στα 4,79 ευρώ.
Με τις ίδιες τιμές που ίσχυαν και πριν από τη συνένωση των περιοχών τους θα συνεχίσουν να καταβάλλουν τα δημοτικά τέλη το 2011 και οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων, της Μενεμένης, της Νεάπολης και των Συκεών.
Ένα βήμα παραπέρα πάει ο νέος δήμαρχος Ωραοκάστρου, Δημήτρης Σαραμάντος., ο οποίος θα προχωρήσεο σε μειώσεις των δημοτικών τελών στις δύο από τις τρεις περιοχές που συναπαρτίζουν τον καλλικράτειο δήμο. Εξαιρετικά προβληματισμένος για το θέμα εμφανίζεται ο νέος δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο οποίος επισημαίνει ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στο στάδιο της κατάρτισης του δημοτικού προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :