Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ύποπτοι για τρομοκρατία στέλνουν βόμβες πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές !!!

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί επρόκειτο να σταλεί το ένα από τα παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα που εξουδετέρωσαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Τα άλλα δέματα είχαν ως παραλήπτες, την πρεσβεία του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Μεξικού.

Καλά, μπορεί να ήταν βόμβες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Ζαπατίστας και κατά της κυβέρνησης του Μεξικού. Όπως επίσης, αντίστοιχους στόχους διαμαρτυρίας, ενδεχομένως να είχε η βόμβα που προοριζόταν για την Ολλανδική πρεσβεία ή η άλλη για την πρεσβεία του Βελγίου (που κολλάει ως παραλήπτης ο Σαρκοζί, είναι απορίας άξιον). Όμως, πέντε ημέρες πριν τις εκλογές βρήκαν να τα κάνουν όλα αυτά; Βέβαια, λέγεται ότι είχαν ως στόχο τους και τον Θόδωρο Πάγκαλο. Πάλι καλά.
.
Τώρα έδεσε το γλυκό, γιατί αν προσπαθούσαν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι οι βόμβες-επιστολές προορίζονταν μόνον για τις ξένες πρεσβείες, θα έχανε όλο το «αντιτρομοκρατικό σενάριο» το σασπένς του. Όπως και να’χει, όλα τα στοιχεία παραπέμπουν σε ερασιτεχνική δουλειά, ενώ αφήνουν άρωμα επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης και προεκλογικού αποπροσανατολίσμού. Παράλληλα, για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι πλέον στον αφρό έχουν βγεί τα «καπάκια» της τρομοκρατίας. Ο ένας εκ των συλληφθέντων που είναι Ελληνας, είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση των Πυρήνων της Συνομωσίας της Φωτιάς.

Πρώτο ερώτημα: Πως είναι δυνατόν η ΕΛΑΣ να έχει αφήσει χωρίς παρακολούθηση έναν ύποπτο, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που ο ύποπτος να παίρνει μέρος σε επιχειρήσεις της οργάνωσης. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τον είχαν παντελώς ανεξέλεγκτο.

Δεύτερο ερώτημα: Πάγια πρακτική τόσο των παράνομων οργανώσεων του ΚΚΕ, αλλά και κάθε λογής «σοβαρής» τρομοκρατικής οργάνωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ήταν να μην χρησιμοποιούνται στην ενεργό επιχειρησιακή δράση άτομα που είναι «καμμένα». Όπως το συγκεκριμένο που ήταν μάλιστα κατηγορούμενος. Στην προκειμένη παραβιάστηκε ένας ακρογωνιαίος κανόνας της συνωμοτικότητας.

Και τα δύο ερωτήματα δεν μπορούν παρά να γεννούν αρκετά ερωτηματικά γύρω από την αποτυχημένη απόπειρα να σταλούν βόμβες μέσω εταιρειών κούριερ στο Παγκράτι,.

Το ένα δέμα που εξερράγη στα γραφεία της Swift Mail, σύμφωνα με την Αστυνομία, το άφησε ένα άτομο που ήταν μεταμφιεσμένο και φορούσε περούκα και καπέλο τύπου τζόκεϊ. Γαι το λόγο αυτό η υπάλληλος, επειδή θεώρησε ύποπτο τον αποστολέα, έπιασε το δέμα στα χέρια της με αποτέλεσμα αυτό να εκραγεί και να την τραυματίσει ελαφρά στα δάχτυλα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ειδοποιήθηκε αμέσως η Αστυνομία, εδόθησαν οι περιγραφές των υπόπτων, οι οποίοι εντοπίστηκαν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε κοντινή απόσταση. Όταν εγκλωβίστηκαν από αστυνομικούς, δύο άτομα παραδόθηκαν αμαχητί, αν και πάνω τους είχαν πιστόλια και τουλάχιστον ο ένας φορούσε αλεξίσφαιρο. Σημάδι δηλαδή, ότι είχαν προετοιμαστεί για συμπλοκή σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Τότε οι ίδιοι είπαν στους αστυνομικούς ότι έχουν στον σάκο τους μια βόμβα, η οποία θα εκραγεί (πιθανώς οι βόμβες ήταν δύο, διότι λέγεται ότι έγιναν δύο ελεγχόμενες ανατινάξεις).

Πάντως, βόμβα-επιστολή είχε σταλεί προ καιρού στο πολιτικό γραφείο του κ.Χρυσοχοΐδη, το οποίο κατόπιν εστάλη στο υπουργείο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο υπασπιστής του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βασιλάκης. Λίγο μετά, μία επιστολή, που είχε χαρακτηριστεί «περίεργη» από την Ελευθεροτυπία, εστάλη στην εφημερίδα, για τη συγκεκριμένη βομβιστική επίθεση. Στη θέση του αποστολέα ήταν το όνομα «Θανάσης Κλάρας» (το όνομα του Αρη Βελουχιώτη), με διεύθυνση κατοικίας «Αγωνιστών 40, Αθήνα» και ένα εκτυπωμένο κόκκινο αστέρι στο κλείσιμο του λευκού -μικρού μεγέθους- φακέλου. Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με διαρροές της Αστυνομίας –και άρα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- φέρονται να είχαν επάνω τους πιστόλια τύπου «Γκλόκ» των 9mm. Τουλάχιστον δύο τέτοια αυστριακής κατασκευής πιστόλια, είχε φανεί να είχε στον οπλισμό της η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» στη φωτογραφία με τον οπλισμό της που στάλθηκε στα «Νέα» τον Ιούλιο του 2010, όταν ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία Γκιόλια.

ΑΠΟ-antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :