Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Σύσκεψη για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων στη Χαλκιδική

Παρουσία εκπροσώπων αυτοδιοικητικών συνδυασμών (Θωμά Καπλάνη, επικεφαλής του συνδυασμού "ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ", Χρήστου Βορδού, εκπροσώπου του συνδυασμού "ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ / ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ", Αθανάσιου Μαγδάλη, εκπροσώπου του συνδυασμού "ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" και Ιωάννη Μαυρίδη, εκπροσώπου του συνδυασμού "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ"), πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωτοβουλία του Επιμελητήριου Χαλκιδικής, στα γραφεία του, σύσκεψη με σκοπό.......




τη γνωστοποίηση αιτήματος του επιχειρηματικού του κόσμου για τη δημιουργία / ανάπτυξη τριών επιχειρηματικών πάρκων στο νομό Χαλκιδικής (στην περιοχή του Λακκώματος, στην περιοχή του Δήμου Πολυγύρου και στην περιοχή των Ν. Μουδανιών).
Στη διάρκεια της συνάντησης, οι παρευρισκόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι ή οι εκπρόσωποί τους τόνισαν τη σημασία του θέματος της εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου στο δήμο τους, του οποίου η επίλυση θα συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής τους και θα τονώσει και το επενδυτικό ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου στο νομό της Χαλκιδικής.
Ωστόσο, επεσήμαναν ότι, παραμονές δημοτικών εκλογών, δεν μπορούν να αναλάβουν μια τέτοια δέσμευση, όσον αφορά την εφαρμογή του, γιατί δεν είναι όλοι οι δήμοι ακόμα κατάλληλα προετοιμασμένοι και το καλύτερο θα ήταν να επαναληφθεί η συνάντηση μετά τις εκλογές, οπότε θα παρευρίσκονται οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των δήμων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Χαλκιδικής είχε υποβάλει από τις 30-9-2008 προς Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας (ΓΓΒ), του παλιού Υπουργείου Ανάπτυξης, προτάσεις για τη δημιουργία των εν λόγω επιχειρηματικών πάρκων, για τις οποίες ενημερώθηκαν τα δημοτικά συμβούλια και των τριών (τότε) δήμων.
Επειδή οι συνθήκες για την υλοποίηση της πρότασης αυτής από πλευράς Υπουργείου έχουν ωριμάσει, το Προεδρείο του Επιμελητηρίου προσκάλεσε όλους τους υποψήφιους δημάρχους του Δήμου Πολυγύρου και της Νέας Προποντίδας, προκειμένου να διευκρινίσουν και να επιβεβαιώσουν ότι θα συμπεριλάβουν στις προγραμματικές τους δηλώσεις και θα προχωρήσουν στην εφαρμογή ρυμοτομικού σχεδίου στο δήμο τους, στη διασφάλιση των χρήσεων γης και στην οριοθέτηση των περιοχών εκείνων που θα δημιουργηθούν τα επιχειρηματικά πάρκα.
Όμως, οι υποψήφιοι: Νικόλαος Παρθενιώτης, επικεφαλής του συνδυασμού "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ", Κων/νος Σγουρής, επικεφαλής του συνδυασμού "ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ", Ανδρέας Παπαγιάννης, επικεφαλής του σνδυασμού "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ" και Δημήτριος Ζαχαριάδης, επικεφαλής του συνδυασμού "ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ", δεν παρέστησαν στη συνάντηση, «προφανώς, επειδή δεν ενδιαφέρονται για τον επιχειρηματικό κόσμο της Χαλκιδικής και για την ανάπτυξη της περιοχής τους», όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.


www.gnomihalkidikis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :