Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ο Οργανισμός τής Προ του Άθω Περιοχής διεισδύει στις αγορές των Κάτω Χωρών

Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας & αδελφοποίησης προχώρησε ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Προ του Άθω με το Επιμελητήριο Εμπορίου - Τουρισμού Ελλάδας, Λουξεμβούργου & Μεγάλης Περιφέρειας, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ουρανούπολη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε.........




κατόπιν αποδοχής πρόσκλησης, που απηύθυνε ο Οργανισμός προς τα μέλη του Επιμελητηρίου και στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής τους στην περιοχή του Άθω (από τις 25 μέχρι και τις 30-10-10).
Η συγκεκριμένη επίσκεψη πλαισιώθηκε από τους αρχισυντάκτες των μεγαλύτερων εφημερίδων της χώρας και αποτελεί μια ακόμη επικοινωνιακή επιτυχία της περιοχής, η οποία αποσκοπεί στην προώθηση τοπικών προϊόντων αλλά και τουριστικών υπηρεσιών στις εύρωστες αγορές των Κάτω Χωρών.
«Θέλουμε να προωθήσουμε την τοπική πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά στους υψηλού βιοτικού και πνευματικού επιπέδου κατοίκους του Λουξεμβούργου» είπε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της εισήγησής του ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, κ. Κώστας Παπαγεωργίου, και συνέχισε: «Θέλουμε να εξετάσουμε τρόπους εξαγωγών των τοπικών προϊόντων στο Λουξεμβούργο, να οργανώσουμε παρουσιάσεις τοπικής γαστρονομίας, να εξετάσουμε το ενδεχόμενο (με την ευλογία πάντα της Ιεράς Επιστασίας) έκθεσης της αγιορείτικης κληρονομιάς σε σπουδαίους μουσειακούς χώρους της χώρας, έτσι ώστε οι κάτοικοί της να βιώσουν την ιεροσύνη, τη μεγαλοπρέπεια, τη μοναδικότητα αλλά και τη θρησκευτική – ιστορική - πολιτιστική σπουδαιότητα».
Κατά τη διάρκεια της αδελφοποίησης, τιμήθηκε ιδιαίτερα ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και σημερινός διευθυντής του γραφείου Ε.Ο.Τ. Γαλλίας, κ. Θεόδωρος Χαρτοματσίδης, ο οποίος, ως πρώην διευθυντής του γραφείου Ε.Ο.Τ. Benelux, συνέβαλε τα μέγιστα στην εν γένει προώθηση της Χαλκιδικής στις Κάτω Χώρες.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, κ. Κώστας Καλφέλης, ανακοίνωσε τη δημιουργία εκθεσιακού χώρου στην πρωτεύουσα της χώρας, στον οποίο τα τοπικά προϊόντα αλλά και οι υπηρεσίες θα έχουν εξέχουσα θέση.
Ο Οργανισμός έχει συμπεριλάβει στο marketing plan του 2011 σειρά δραστηριοτήτων, απευθυνόμενων στη μικρή αλλά ώριμη και πολύ εύρωστη αγορά, με σκοπό:
* τη διείσδυση της σε αυτήν
* την προσέλκυση του εθνικού της αερομεταφορέα (Luxair) ή άλλης low cost εταιρίας στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Για επιπρόσθετες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ., Κωνσταντίνο Σ. Παπαγεωργίου, τηλ. 6976 - 992.109.
Μαρία Ι. Πάππα


www.gnomihalkidikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :