Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Το Νησί


Ο Γιώργης (Στέλιος Μάινας) χάνει στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών από τον Σήφη με μια ψήφο διαφορά.



Το χτύπημα είναι μεγάλο για τον Γιώργη, γιατί συνειδητοποιεί πως, αν η γυναίκα του η Ελένη (Κατερίνα Λέχου) δεν είχε προσβληθεί από λέπρα και δεν είχε μεταφερθεί στη Σπιναλόγκα, θα τον ψήφιζε , οπότε θα υπήρχε ισοψηφία και στην επαναληπτική ψηφοφορία της επόμενης Κυριακής θα κέρδιζε, αφού όλο και κάποιος ψηφοφόρος του αντιπάλου του θα είχε κολλήσει λέπρα στο μεταξύ.

.

Στη Σπιναλόγκα, δήμαρχος αναδεικνύεται ο Μανωλιός που είναι υπέρ του σύμφωνου ελεύθερης συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια -και της καύσης για τα ετερόφυλα-, και έχει υποσχεθεί να γεμίσει τη Σπιναλόγκα ποδηλατόδρομους και νεροτσουλήθρες, ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να χτιστεί τζαμί στην περίπτωση που έρθουν στο νησί λεπροί μουσουλμάνοι ή κάποιος λεπρός χριστιανός αλλαξοπιστήσει επειδή αυτή η ρημάδα η Παναγιά δεν γιατρεύει τη λέπρα.

Ο αντίπαλος του Μανωλιού, ο Μανούσος -που είναι αρχηγός του συνδυασμού "Μαζί για τη Σπιναλόγκα"- υποστηρίζει πως 50 λεπροί ψήφισαν από δυο φορές τον Μανωλιό και απειλεί να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο μικρός Δημήτρης (Μάνος Τσαγκαράκης) μεγαλώνει συνέχεια και δεν του κάνουν τα παπούτσια, αλλά αυτό που τον απασχολεί είναι το μήνυμα των εκλογών και η μεγάλη αποχή των λεπρών από τις κάλπες.

Σε αυτό το επεισόδιο, υπάρχουν μόνο δέκα σκηνές μέσα σε εκκλησίες και δεν έχει πολύ κλάμα, οπότε να μην το δείτε. Καλύτερα να παρακολουθήσετε το:

Next Top Model

Τα κορίτσια έχουν επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα των εκλογών και αποφασίζουν να κάνουν κι αυτές εκλογές για να αναδείξουν τη δήμαρχο του σπιτιού. Η καθεμιά ψηφίζει τον εαυτό της, οπότε οι εκλογές ακυρώνονται και τα κορίτσια πιάνονται μαλλί με μαλλί και φαίνονται οι κωλοχωρίστρες τους.

Η Βίκυ Καγιά αναθέτει στα κορίτσια να κάνουν πασαρέλα με στολή Καραγκούνας πάνω σε αναμμένα κάρβουνα χωρίς να χάσουν το χαμόγελό τους. Τα κορίτσια αντιδρούν ομαδικά όχι επειδή φοβούνται μήπως καούν αλλά επειδή αρνούνται να αποχωριστούν τα δωδεκάποντα και να κάνουν πασαρέλα ξυπόλητες.

Τα κορίτσια επιστρέφουν στο σπίτι με εγκαύματα και η πεντικιουρίστα τους βγάζει τα νύχια με την τανάλια.

Από το παιχνίδι αποχωρεί η Τζεμιλέ επειδή κλωτσούσε τα κάρβουνα και εκνεύριζε τον φωτογράφο που είχε τα ρούχα του.

"pitsirikos.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :