Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Λαγός Στιφάδο (κάνετε όρεξη για τα Χριστούγεννα!!!)


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Κόβετε σε μερίδες το λαγό
Το βάζετε σε μία λεκάνη με το ξύδι και 1 ποτήρι νερό για 2-3 ώρες
Από βραδύς μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε σε μία λεκάνη με νερό τα κρεμμυδάκια και την άλλη μέρα να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και χωρίς δάκρυα...


Υ Λ Ι Κ Α
1 μικρό λαγό
2 ½ κιλά κρεμμύδια μικρά
1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
1 φλυτζάνι λάδι
1 φύλλο δάφνης
1 φλυτζάνι ξύδι
2 κονσέρβες τοματάκι
3 σκελίδες σκόρδο
4-5 μπαλάκια μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια
Αφού πάρουν δυο τρείς βράσεις τα βγάζετε.
Βάζετε το λάδι στην κατσαρόλα αφού πετάξετε το νερό και όταν κάψει, προσθέτετε το ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το λαγό και τα σωτάρετε.
Προσθέστε την τομάτα και το αλατοπίπερο
Βγάζετε το λαγό από την κατσαρόλα και στρώνετε στον πάτο τα κρεμμυδάκια και μετά τοποθετείτε από πάνω το λαγό .
Προσθέτετε τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο και ανακατεύετε.
Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα, και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου και να μείνει με την σάλτσα του.

Να είμαστε γεροι στις διακοπές, θα το χτυπήσουμε το λαγουδάκι.. Καλημέρααααα!!!

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

den afhnete isuxa ta zwa lew egw...
an xtypisoume oloi apo ena lago ta xristougenna tin katsame!!!
meta mou to paizete kai filoi tou perivalontos...
den ntrepeste ligo!


o tremopoulos...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν υπάρχουν μόνο λαγοί για τα Χριστούγεννα ας έχουμε κ μια εναλλακτική που τα σπάει...
Αγριογούρουνο με κάστανα
Υλικά
Για 4 άτομα
Βασικά συστατικά
• 1 κιλό αγριογούρουνο
• 1 κιλό κάστανα
• βούτυρο
• μπόλικο κόκκινο ξηρό κρασί
• αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,θυμάρι
• λάδι
• νερό
για τη μαρινάδα:
• δάφνη
• καρότο
• πιπέρι μαύρο σε κόκκους και αλεσμένο
• κρασί
• θυμάρι
• κανέλλα
Διαδικασία
Από την προηγούμενη μέρα μαρινάρουμε το αγριογούρουνο, δηλαδή το τοποθετούμε σε μια γαβάθα μαζί με δάφνη, καρότο, μαυροπίπερο σε κόκκο και αλεσμένο, θυμάρι, κανέλλα και κρασί μπόλικο. Το κρέας πρέπει να μαριναριστεί για 24 ώρες. Επίσης, βράζουμε τα κάστανα και τα ξεφλουδίζουμε.
Την επόμενη μέρα, βάζουμε λάδι στο τηγάνι και περιμένουμε να κάψει. Σοτάρουμε το αγριογούρουνο, μέχρι να αλλάξει χρώμα και από τις δυο μεριές - το «θωρακίζουμε» όπως λέγεται - και μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα. Στα ζουμιά του τηγανιού προσθέτουμε κόκκινο ξηρό κρασί και περιμένουμε να πάρουν βράση. Μόλις βράσουν, τα χύνουμε μέσα στην κατσαρόλα, όπου συμπληρώνουμε με τη μαρινάδα και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπαστεί το κρέας. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε με κλειστό καπάκι για 1½ ώρα και παραπάνω.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα κάστανα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και μόλις λιώσει, βάζουμε τα κάστανα, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ζουμί από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Στο τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε αγριογούρουνο με κάστανα και τρώμε όλοι παρέα!
Καλή όρεξη!

jazzed είπε...

kalo kalo!!!

Ανώνυμος είπε...

an ta gourounia einai oi mpatsoi ta agriogourouna pioi einai???

ta mat???

o suntrofos....