Κυριακή 16 Μαΐου 2010

GP Μονακό | Πριγκηπική εμφάνιση Webber, 1-2 για την Red Bull


"Για συνεχή φορά ο Mark Webber, με τα φτερά της Red Bull, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Εκκινώντας από την pole position, δεν απειλήθηκε ποτέ από τους Vettel και Kubica, κέρδισε το Gran Prix του Monaco και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, με μόλις 12 μονοθέσια να καταφέρνουν να τερματίσουν και το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγαίνει στην πίστα 4 φορές...


Αξιοσημείωτες οι επιδόσεις των Alonso που εκκινούσε τελευταίος και με έναν συνδυασμό προσπερασμάτων και στρατηγικής αναρριχήθηκε ως την 6 θέση, για να την χάσει κυριολεκτικά στο παρά πέντε από μια εκπληκτική κίνηση του Schumacher. Ο Γερμανός από νωρίς είχε δείξει τις διαθέσεις του προσπερνώντας τον team mate του, Nico Rosberg.


Στους άτυχους του αγώνα ο Jenson Button που εγκατέλειψε στον δεύτερο γύρο επειδή οι μηχανικοί του είχαν ξεχάσει (!) ψυκτικό αφρό στα ψυγεία του και ο Rubens Barrichello που μετά από μια καλή εμφάνιση (στην εκκίνηση προσπέρασε και τις δύο MercedesGP) είδε την Williams που οδηγούσε να καταλήγει στις μπαριέρες, μετά από κλατάρισμα στο πίσω αριστερό ελαστικό.

Το τσίρκο της F1 ανανεώνει το ραντεβού του με τους θεατές για τις 28-30 Μαϊου, στο Gran Prix της Κωνσταντινούπολης, όπου οι Webber και Red Bull θα κληθούν να υπερασπιστούν την πρωτοπορία τους και στα δύο πρωταθλήματα, ενώ οι Alonso, Button και Hamilton θα έχουν δύσκολη δουλειά μπροστά τους με τους Schumacher, Rosberg και Kubica να καραδοκούν. "

Δεν υπάρχουν σχόλια :