Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Χάλκινο μετάλλιο ο Νικολαΐδης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τάεκβοντο


Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τάεκβοντο κατέκτησε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στην Αγία Πετρούπολη. Ο 31χρονος Ολυμπιονίκης ηττήθηκε στον ημιτελικό των +87κ. από τον Ταβαγκούλ Μπαϊράμοφ (Αζερμπαϊτζάν) και πανηγύρισε το χάλκινο, ανεβάζοντας τον τελικό απολογισμό της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό σε τέσσερα μετάλλια.

Να υπενθυμίσουμε ότι πήραν ασημένιο ο........


Νίκος Τζέλλος και η Μαργαρίτα Μιχαηλίδου και χάλκινο ο Μάριος Τσουρδίνης. Επίσης 4 Έλληνες πρωταθλητές κατέλαβαν την 5η θέση, οι Βλάσης Πετρόπουλος, Ιωάννα Κουτσού, Ανέστης Νικολαϊδης και Κώστας Γκόλτσιος.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης πρόσθεσε άλλη μια μεγάλη επιτυχία στο παλμαρέ του, αφού ήταν πρωταθλητής Ευρώπης το 2008 στη Ρώμη και “ασημένιος” Ολυμπιονίκης σε Αθήνα και Πεκίνο.

Άρχισε τις υποχρεώσεις του από το δεύτερο γύρο των +87κ. και απέναντι στο Βρετανό Μαχάμα Τσο δεν δυσκολεύτηκε να τον αποκλείσει με 9-6. Στα προημιτελικά, ο πρωταθλητής Ελλάδας έβαλε τέλος στα όνειρα του Σέρβου Βάνια Μπάμπιτς με 1-0 στον «ξαφνικό θάνατο» (3-3 κανονικός αγώνας) και μπήκε σε τροχιά μεταλλίων. Ωστόσο, στα ημιτελικά δεν έπιασε το μέγιστο της απόδοσης του και, μετά την ήττα του με 5-3 από τον Ταβαγκούλ Μπαϊράμοφ (Αζερμπαϊτζάν), ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :