Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Πιστώσεις για αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες


500.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ - ΣΤΡΑΤΩΝΙ - ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
Πίστωση 500.000 ευρώ ενέκρινε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
για την αποκατάσταση των ζημιών, τις οποίες υπέστησαν περιοχές της Χαλκιδικής από τις πλημμύρες, και ειδικότερα η εθνική οδός Θεσσαλονίκης / Αρναίας / Στρατωνίου / Ιερισσού.
Με απόφαση της Περιφέρειας το ποσό κατανεμήθηκε στις εξής εργασίες:

• επεμβάσεις στο επίχωμα και τη γέφυρα στην περιοχή της Στρατονίκης
• αντιμετώπιση πρανούς στο Στρατώνι
• αποκατάσταση γέφυρας Κοκκινόλακα (Στρατώνι / Ιερισσός)
• αποπληρωμή εργασιών σήμανσης και ασφαλτικών στην επαρχιακή οδό Σάνης / Κασσανδρείας.

Δηλώσεις Γ.Γ. Περιφέρειας
Σε δηλώσεις της η Γ.Γ. Περιφέρειας, Μαρία Λιονή, επεσήμανε μεταξύ άλλων:
«Απομένουν αρκετές και σημαντικές εργασίες, οι οποίες πλέον μπορούν να ξεκινήσουν, και σύντομα ο άξονας να είναι λειτουργικός, ασφαλής και εξυπηρετικός.
Μια από τις σημαντικότερες επεμβάσεις, που ήδη ολοκληρώσαμε, είναι στο Πόρτο Κουφό του Δήμου Τορώνης. Επίσης, ολοκληρώσαμε και επεμβάσεις στον επαρχιακό δρόμο Σάνης / Κασσανδρείας, που επιλέχτηκε ως εναλλακτικός για τη μετακίνηση των πολιτών, όσο διάστημα είναι αποκλεισμένη η κεντρική οδός στο τμήμα που συνδέει τη Νέα Φώκαια με την Άθυτο, λόγω των κατολισθήσεων στο “Βόθωνα”.
Οι παρεμβάσεις εκεί έχουν ήδη εκτελεστεί και το ποσό που διατίθεται, αφορά στην αποπληρωμή τους.
Υπενθυμίζω ότι το Υπουργείο ενέκρινε άμεσα τα απαιτούμενα κονδύλια για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κατολισθήσεων στο “Βόθωνα” και οι εργασίες εκεί, πλέον, είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Όπως είχαμε υποσχεθεί, θα προλάβουμε να παραδώσουμε την κεντρική οδό πριν από την έναρξη του καλοκαιριού».



http://www.gnomihalkidikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :