Τρίτη 18 Μαΐου 2010

οδός Τζαβούρα - σταύθμευση ή όχι



Νέα Μουδανιά Blog


Την προηγούμενη Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010, ο δήμαρχος Μουδανιών κάλεσε επιχειρηματίες και πολίτες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητήσουν. Το θέμα της συζήτησης ήταν το παρκάρισμα επί της οδού Τζαβούρα και κατ' επέκταση στις κάθετες οδούς αυτής. Η πρόσκληση ήταν ανοιχτή σε όλους, αλλά εκλήθησαν προσωπικά όλοι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επί της οδού Τζαβούρα. Προσκλήσεις, επίσης, έλαβαν ο Εμπορικός Σύλλογος και η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μουδανιών.

Τζαβούρα - Μάιος 2010

Παρόντες ήταν επίσης και.........


μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, από την μεριά της συμπολίτευσης, οι οποίοι και εξέφρασαν προσωπικές απόψεις πάνω στο θέμα. Δεν ξέρω το λόγο για τον οποίο δεν υπήρχαν και αντιπρόσωποι της αντιπολίτευσης. Ίσως δεν καλέστηκαν, ίσως αδιαφόρησαν. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που αφορά σ' όλο το Δήμο Μουδανιών και θα έπρεπε να είναι όλοι παρόντες.

Η συζήτηση κινήθηκε σε έντονο, αλλά πολιτισμένο κλίμα και δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να εκφράσουν την γνώμη τους. Το κυρίως θέμα ήταν το παρκάρισμα επί της οδού, αλλά συζητήθηκαν επιπροσθέτως τα θέματα των κατειλημμένων πεζοδρομίων, της Δημοτικής Αστυνομίας, της αδυναμίας προσέλευσης τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο και των διαθέσιμων χώρων σταύθμευσης στα Νέα Μουδανιά. Επίσης, έγιναν προτάσεις για αλλαγές στην διαμόρφωση της περιοχής μπροστά από την πλατεία Ομονίας και την πλατεία Βασματζίδη.

Ο Δήμαρχος, κ Παπαγιάννης, έθεσε από νωρίς το ερώτημα "Θέλουμε ή όχι παρκάρισμα επί της Τζαβούρα;", και προσπάθησε να κρατήσει την συζήτηση εκεί. Δεν είναι δυνατό να αναλυθούν εδώ όλες οι απόψεις που ακούστηκαν, οπότε θα πάω κατευθείαν στο τέλος.
Τελικά, ο Δήμαρχος, πιστεύω ότι, πήρε αυτό που "ήθελε".

Bicycle road





















Συμφωνήθηκε η πειραματική δημιουργία ποδηλατοδρόμου κατά μήκους της οδού Τζαβούρα, ώστε να μην είναι δυνατή η στάθμευση οχημάτων. Η λύση του ποδηλατοδρόμου αποφασίστηκε, διότι οι επιχειρηματίες διαφώνησαν με την χρήση της Δημοτικής Αστυνομίας και την επιβολή προστίμων, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο απομακρύνει τον κόσμο από την αγορά.

Η διάρκεια του πειράματος ορίστηκε όλο το φετινό καλοκαίρι, και έπειτα θα ξαναγίνει συζήτηση για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις επί του θέματος. Ακόμα, βέβαια, δεν έχει γίνει κάποια κίνηση από τον Δήμο, αλλά θεωρώ ότι βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού και θα υλοποιηθεί σύντομα.

Κατά την γνώμη μου, η αποσυμφόρηση της οδού Τζαβούρα, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν στην ανάπλαση, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, ένα μεγάλο βήμα προόδου. Το κέντρο των Νέων Μουδανιών θα γίνει και πάλι προσβάσιμο στους πολίτες, οι οποίοι και θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με ευκολία. Επίσης θα διευκολυνθεί η κάθοδος τουριστικών λεωφορείων και η αποβίβαση τουριστών στο κέντρο, με αποτέλεσμα την τόνωση της αγοράς. Η μόνη απορία μου είναι το γιατί κάτι τέτοιο δεν έγινε πιο γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :