Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Επέτειος της Επανάστασης 1821 στη Χαλκιδική

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ

Γιορτάσθηκε σήμερα στον Πολύγυρο η επέτειος της Επανάστασης 1821 (17 Μαϊου) στη Χαλκιδική, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Μάρκου Μπόλαρη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν.......


το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Μαϊου με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων της πόλης από μαθητές σχολείων Πολυγύρου, ενώ το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο, πραγματοποιήθηκε συναυλία από την Παιδική Χορωδία Πολυγύρου.
Το πρωί της επομένης (Σάββατο), στο εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου (χώρος μύησης των αδελφών Παπαγεωργάκη στη Φιλική Εταιρεία), τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση, σε ανάμνηση του ιστορικού γεγονότος, και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από το δήμαρχο Πολυγύρου Θωμά Καπλάνη.
Την ίδια μέρα διεξήχθη αγώνας δρόμου πεζών και ποδηλάτων (αφετηρία 09:00 στο Ηρώο Πολυγύρου, τερματισμός στο εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου) και ακολούθησαν θεατρικό δρώμενο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου και εμφάνιση χορευτικών τμημάτων του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου.
Σήμερα (Κυριακή), επίσημη ημέρα της γιορτής, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου και μετά τη Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό κ. Χρυσούλα Τσαουσίδου.
Ακολούθως, επίσημοι και εκκλησίασμα κατευθύνθηκαν στο χώρο του Μνημείου Ηρώων, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη, το Νομάρχη Χαλκιδικής Αστέριο Ζωγράφο και το δήμαρχο Πολυγύρου Θωμά Καπλάνη, καθώς και από εκπροσώπους των λοιπών τοπικών Αρχών και παραγωγικών / πολιτιστικών φορέων, και ακολούθησε παρέλαση μαθητών και στρατιωτικού αγήματος του Γ’ Σώματος Στρατού.
Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με την αποψινή (20:30) συναυλία της Βυζαντινής / Παραδοσιακής Χορωδίας του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πολυγύρου “Ο Αριστοτέλης”, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.


www.gnomihalkidikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :