Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Πορνεία και απαγορεύσεις

Σήμερα δεν θα μιλήσω για την Ελλαδάρα. Το θέμα μου έχει να κάνει με την φίλη και σύμμαχο Γαλλία. Θα μου πείτε «και τι σε κόφτει ρε Θου Χου;. Μήπως σε διαβάζουν τίποτα Γάλλοι παλιοί συμφοιτητές σου από τα Στρασβούργα;» Πιθανότατα όχι. Στην χώρα μας όμως έχουμε την κακή συνήθεια να κοπιάρουμε κάθε παρλαπίπα που κάνουν οι δυτικοευρωπαίοι, αγνοώντας επιδεικτικά τα θετικά.  
Πριν λίγες μέρες λοιπόν ψηφίστηκε στην γαλλική βουλή το «νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της πορνείας». Από τον τίτλο ήδη καταλαβαίνουμε πως κάτι πάει στραβά… Ποιος ο λόγος να «καταπολεμηθεί η πορνεία»; Tι είναι η πορνεία για να καταπολεμηθεί; Η βία στα γήπεδα; Η πειρατεία που σκοτώνει την μουσική; Η μουχρίτσα και ο δάκος; Δεν υπήρχε πορνεία διαχρονικά στην ανθρωπότητα; Είναι τόσο ντροπή πια να είναι μια γυναίκα πόρνη; 
Τεσπά… Διαβάζοντας το διαβόητο νομοσχέδιο συνειδητοποιείς γιατί ο Ολάντ έχει πλέον δημοσκοπικά ποσοστά ανάλογα με τις πιθανότητες του Φάνη Γκέκα να βγει πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ. Έχουμε και λέμε: από δω και μπρος, κάθε Γάλλος που θα συλλαμβάνεται να κάνει σεξ πληρώνοντας (ασχέτως αν η γυναίκα με την οποία θα πηγαίνει είναι νόμιμη ή παράνομη) θα καταβάλει ένα τσουχτερότατο πρόστιμο το οποίο θα ξεκινά από τα 1500 ευρώ και θα υπερδιπλασιάζεται (3750 ευρώ) σε περίπτωση υποτροπής. Οι ποινές αυτές αφορούν μόνο τους πελάτες. Οι γυναίκες δεν θα διώκονται. Και όχι μόνο δεν θα διώκονται αλλά, όποτε το αποφασίσουν, θα μπορούν να εγκαταλείψουν το μιαρό και ανήθικο επάγγελμά τους και να ενταχθούν σε ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο θα κοστίζει στον Γάλλο φορολογούμενο περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. «Λεφτά έχουμε, δεν υπάρχει πρόβλημα», που έλεγε κι ο Χάρρυ Κλυνν… Τέλος, αν οι εν λόγω άμοιρες κορασίδες είναι αλλοδαπές θα μπορούν να εξασφαλίζουν εξάμηνες άδειες παραμονής στην χώρα (με πιθανότητα συνεχούς ανανέωσης) μόνο και μόνο παύοντας να είναι πόρνες. 
 Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα προοδευτικό σε αυτό το αχαρακτήριστο νομοσχέδιο - έκτρωμα το οποίο δεν υπερασπίζεται κανένα απολύτως γυναικείο δικαίωμα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως την μέρα της ψήφισής του διαδήλωσαν έξω από το γαλλικό κοινοβούλιο οι ίδιες οι ιερόδουλες που βλέπουν πως αργά η γρήγορα θα καταλήξουν στην ανεργία. Και είναι και δύσκολοι οι καιροί… 
Ένα νομοσχέδιο που διέπεται από την σεξιστική λογική: γυναίκα= καλή και ηλίθια, άνδρας= κακός και έξυπνος. Ένα νομοσχέδιο που υιοθετεί τον φαιδρό αστικό μύθο πως όλες οι πόρνες είναι αθώες και διανοητικά καθυστερημένες γυναίκες που έπεσαν θύματα σατανικών μαστροπών οι οποίοι τις έβγαλαν στο κλαρί ενώ τους είχαν υποσχεθεί πως θα τις έκαναν οικιακές βοηθούς στην έπαυλη της οικογένειας Κάρινγκτον. Ένα νομοσχέδιο που καταλήγει στο ηθικοπλαστικό αξίωμα πως καμία γυναίκα δεν θα έκανε έρωτα επί πληρωμή καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν ανήθικο. 
Θα μου πείτε, τράφικινγκ δεν υπάρχει; Κανείς δεν το αμφισβητεί. Ο τρόπος να παταχθεί όμως είναι η ενίσχυση της νόμιμης πορνείας και η ένταξή της σε ένα ρεαλιστικό νομοθετικό πλαίσιο. Η γυναίκα που εργάζεται νόμιμα σε ένα «σπίτι» είναι καταγεγραμμένη από το κράτος, μπορεί ανά πάσα στιγμή να διεκδικήσει τα δικαιώματά της και περνά από τις εξετάσεις που προβλέπει ο νόμος. Σε τελική ανάλυση, είναι ασφαλής, τόσο αυτή όσο και οι πελάτες της. Αντίθετα, σε έναν κόσμο όπου κάθε μορφή πορνείας είναι παράνομη, η ιερόδουλη είναι έρμαιο του κάθε νταβά και ευάλωτη σε AIDS, ηπατίτιδες a, b, c, d και δεν συμμαζεύεται, διατρέχοντας τεράστιο κίνδυνο τόσο η ίδια όσο και οποιοσδήποτε θα έρθει σε επαφή μαζί της. 
 Στην Ελλάδα ήδη από το 1999 (λόγω του νόμου 2734/99 που καθιστά παράνομους όσους οίκους ανοχής βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από σχολεία, παιδικές χαρές, εκκλησίες, ευαγή ιδρύματα κλπ) η πορνεία είναι ουσιαστικά παράνομη με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των γυναικών (ακόμα και αν οι ίδιες είναι νόμιμες!) την αλματώδη αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδομένων νοσημάτών και ένα τράφικινγκ εκτός ελέγχου. 

Σύντομα όμως, βλέπω κάποια «ψαγμένη» ντόπια βουλευτίνα να ορθώνει, ευπρεπώς ντυμένη, το ανάστημά της στο βήμα της δικής μας βουλής και να απαιτεί την μίμηση του γαλλικού παραδείγματος «για να σωθούν τα κορίτσα». Μια σούπερ γουάου «προοδευτική» πρόταση με απώτερο στόχο το σεξ να παραμένει μόνο μέσα στα πλαίσια του γάμου και της οικογένειας. Αμήν.

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :