Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Αναβολή δίκης για κεραία κινητής τηλεφωνίας

Για τις 7 Δεκεμβρίου 2012 αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης αποβολής κεραίας κινητής τηλεφωνίας από τη θέση Βίγλα του Νέου Μαρμαρά.

Η υπόθεση αναμενόταν να φθάσει στην ακροαματική διαδικασία κατόπιν εντολής του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκιδικής για αποβολή της κεραίας, αφού έλαβε υπ’ όψη του το πόρισμα της ελληνικής επιτροπής ταχυδρομείων και τηλεπικοινωνιών(ΕΕΤΤ), στην οποία προσέφυγαν κάτοικοι της περιοχής. «Το 2007 ζητήσαμε από το δήμο Σιθωνίας να μάθουμε εάν στη θέση Βίγλα Ν. Μαρμαρά υπήρχε απόφαση για πάρκο κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Την καταγγελία μας κοινοποιήσαμε......



στα τμήματα υγείας, περιβάλλοντος της τότε ΝΑΧ, στο Α.Τ. Αγίου Νικολάου, στην εισαγγελία πλημμελειοδικών και στην πολεοδομία. Μετά και από παρέμβαση μας στην ΕΕΤΤ ακολούθησαν έρευνες, μετρήσεις και έλεγχοι για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού φάσματος. Ακολούθησε η τοποθέτηση άλλων δύο κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 19.000 ευρώ στην καθεμιά από τις τρεις εταιρίες και ο φάκελος διαβιβάστηκε από την ελληνική επιτροπή ταχυδρομείων και τηλεπικοινωνιών στην εισαγγελία και την πολεοδομία. Έτσι ορίστηκε η δικάσιμος για τη 18η Μαΐου, ωστόσο ζητήθηκε αναβολή από τον εκπρόσωπο της εταιρίας» είπε ο κ. Θωμάς Πέσιος, κάτοικος Νέου Μαρμαρά και ένας από τους κατοίκους που προσέφυγαν κατά της λειτουργίας της κεραίας.

Πολλές ασθένειες και θάνατοι περιμετρικά της κεραίας

Σύμφωνα με τον κ. Πέσιο, στην περιοχή περιμετρικά του σημείου που υπάρχει η κεραία, έχουν παρατηρηθεί θάνατοι κατοίκων και πολλές ασθένειες. «Δεν είμαι γιατρός για να πω μετά βεβαιότητας πού οφείλονται αυτά τα φαινόμενα, αλλά οπωσδήποτε προκαλούν προβληματισμό» είπε ο κ. Πέσιος.

Το αίτημα των κατοίκων στηρίζει και ο δήμος Σιθωνίας.


http://www.xalkidikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :