Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Δρομολόγηση γραμμής τραίνου στο σπήλαιο Πετραλώνων

Με τραινάκι μεταβαίνουν πλέον οι επισκέπτες του σπηλαίου Πετραλώνων, από το χώρο στάθμευσης στον κυρίως χώρο του σπηλαίου. Η «γραμμή» τέθηκε σε λειτουργία εδώ και λίγες ημέρες.

«Είναι η πρώτη φορά που δρομολογείται τέτοιο έργο σε αρχαιολογικό χώρο. Όπως γίνεται αντιληπτό η αίσθηση που θα αποκομίζει ο επισκέπτης είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Παραλαμβάνει τον κόσμο από το χώρο στάθμευσης και τον μεταφέρει στο σπήλαιο. Βέβαια χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα» τόνισε ο αντιδήμαρχος Νέας Προποντίδας(δημοτική ενότητα Τρίγλιας) Ανέστης Τσομπανέλης. Το τραινάκι ακολουθεί διαδρομή μέχρι το κέντρο του χωριού προκειμένου οι επισκέπτες να αποκτούν και μια εικόνα των Πετραλώνων. «Το εισιτήριο είναι ένα ευρώ για τους μεγάλους, μισό, για τα παιδιά και δωρεάν για τα άτομα με αναπηρία» είπε ο........




αντιδήμαρχος.

Θερινό ωράριο λειτουργίας του σπηλαίου

Το σπήλαιο των Πετραλώνων θα είναι ανοικτό το καλοκαίρι από τις 09:00 μέχρι τις 19:00 ενώ το χειμώνα λειτουργούσε από τις 08:00 μέχρι τις 15:00. Σχολεία και γκρουπ θα πρέπει να ενημερώνουν πρώτα για την άφιξη τους προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση.

Περιμένοντας τον ταμία…

Εδώ και ένα χρόνο υπάρχει απόφαση του υπουργείου πολιτισμού για την πρόσληψη και τοποθέτηση στο σπήλαιο, υπαλλήλου με χρέη ταμία. Ωστόσο αυτό ακόμα δεν έγινε. Έτσι η 18η Μαΐου, διεθνής ημέρα μουσείων κατά την οποία η είσοδος σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της επικράτειας, είναι ελεύθερη, βρίσκει αδιάφορο το σπήλαιο Πετραλώνων, αφού δεν καταβάλλεται εισιτήριο.


http://www.xalkidikipress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :