Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Σε ελεύθερη πτώση οι πάγκοι των λαϊκών αγορών

Κάθετη πτώση παρουσίασε ο τζίρος των πωλητών λαϊκών αγορών την περίοδο του Πάσχα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Χαλκιδικής Χρήστο Αλβανό, υπήρξε μείωση της τάξης του 70 με 80% στα είδη ένδυσης και υπόδησης ενώ στα τρόφιμα η πτώση περιορίσθηκε στο 30 με 40%.
Ο ίδιος έκανε λόγο για πρωτοφανή κατάσταση τα τελευταία 25 χρόνια. «Ο κόσμος κατέβαινε στις λαϊκές αγορές περιδιάβαινε τους πάγκους αλλά μέχρι εκεί, αγορές δεν έκανε. Όταν σου κόβουν το μισθό, τη σύνταξη προφανώς και δεν έχεις πλέον την ίδια δυνατότητα με πριν για να κάνεις τις αγορές που θέλεις» τόνισε ο κ. Αλβανός. Πωλητές των λαϊκών αγορών συμπλήρωσαν λέγοντας ότι παρά τις χαμηλές τιμές ο κόσμος έκανε επιπλέον «παζάρια» προκειμένου να πέσουν κι άλλο.

Σταθερές και με πτωτική τάση οι τιμές στα αγαθά
Παρά τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, στις εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, στα τέλη χρήσης, οι πωλητές των λαϊκών διατήρησαν τις τιμές στα ίδια επίπεδα και σε κάποιες περιπτώσεις τις μείωσαν. Δυστυχώς όμως ούτε και αυτό λειτούργησε καθώς έχει μειωθεί το εισόδημα του Έλληνα καταναλωτή και κατ’ επέκταση η αγοραστική του δύναμη. «Έχουμε να καλύψουμε ένα συνεχώς αυξανόμενο κόστος που αφορά τα καύσιμα και άλλους παράγοντες. Μόνο το τελευταίο διάστημα είχαμε τρεις κλοπές επαγγελματικών αυτοκινήτων συναδέλφων μας και μάλιστα φορτωμένων με εμπορεύματα» επεσήμανε ο κ. Αλβανός.
Χωρίς χώρους υγιεινής οι λαϊκές αγορές του νομού
Τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών προβληματίζει ιδιαίτερα και το θέμα της έλλειψης χώρων υγιεινής, γεγονός που ντροπιάζει τη χώρα μας, μέσω των αλλοδαπών επισκεπτών του καλοκαιριού. «Εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, στις περισσότερες λαϊκές αγορές του νομού, δεν υπάρχουν χώροι υγιεινής και βρύσες. Είναι αδιανόητο αυτό για τους ξένους επισκέπτες του καλοκαιριού. Εμείς στις περιοχές που οι λαϊκές γίνονται εντός των οικισμών καταφεύγουμε στα καταστήματα, στις υπόλοιπες αναγκαστικά στην ύπαιθρο. Προσπαθήσαμε μέσω του σωματείου, από κοινού με τους δήμους να τοποθετήσουμε χημικές τουαλέτες αλλά δεν κατέστη δυνατό» είπε ο κ. Αλβανός.


http://nea-propontida.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια :