Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Απάντηση Γιάννη Μαγκριώτη σχετικά με το δημοσίευμα με τίτλο «ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ-ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ»

Αγαπητοί φίλοι, σχετικά με το δημοσίευμα σας με τίτλο «ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ-ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ» που δημοσιεύτηκε στις 17.4.2012 έχω να κάνω την εξής επισήμανση.

Ο χρόνος ένταξης στο ΕΣΠΑ της κατασκευής του έργου δεν συνδέεται με το χρόνο της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών.

Η πορεία του έργου ξεκινάει από την προηγούμενη Κυβέρνηση η οποία ολοκλήρωσε τη μελέτη αλλά δεν προχώρησε σε ουσιαστική διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και στην πρώτη αντίδρασή τους έπαψε να ασχολείται με το έργο. Η δικιά μας Κυβέρνηση ανέλαβε να ξεπαγώσει το έργο από εκεί που σταμάτησε. Τον Αύγουστο του 2010 η "Εγνατία Οδός Α.Ε." οργάνωσε σύσκεψη στην Ν. Ποτίδαια με τη συμμετοχή όλων των τοπικών και αρμόδιων φορέων με σκοπό να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα. που δεν θα παραγνωρίζει τα προβλήματα των επαγγελματιών και θα εξυπηρετεί την οδική ασφάλεια, τον τουρισμό και το δημόσιο συμφέρον. Στη συνέχεια συγκροτήθηκε επιτροπή ειδικών επιστημόνων με τη συμμετοχή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας και εκπροσώπων των παρόδιων επαγγελματιών, οι οποίοι αρνούνταν μέχρι τότε τη συμμετοχή τους.
Λόγω δικαστικών προσφυγών από παρόδιους επαγγελματίες,
αναφορικά με τις απαλλοτριώσεις προκλήθηκαν καθυστερήσεις. Η ένταξη και δημοπράτηση του έργου προσδιορίστηκε πολύ πριν την προκήρυξη των εκλογών για το Α’ τρίμηνο 2012.
Η εκτέλεση του έργου έχει προγραμματιστεί και η υλοποίηση του θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές με πολλαπλά οφέλη στην οδική ασφάλεια, στο περιβάλλον, στον τουρισμό και στην οικονομία της περιοχής.
Με εκτίμηση



nea-propontida.blogspot

.

Δεν υπάρχουν σχόλια :