Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Επεισόδια στις Σκουριές (Μ.Παναγία) - Ένας κάτοικος σοβαρά τραυματισμένος

Από χθες Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσουν εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στη θέση «Σκουριές» του όρους Κάκκαβος που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Μεγάλη Παναγία, Ιερισσός και Στρατονίκη στη Χαλκιδική. Σήμερα 20 Μαρτίου 2012, ομάδα αρχαιολόγων δοκίμασε να ξεκινήσει εργασίες αρχαιολογικών τομών αλλά γρήγορα μαζεύτηκε πλήθος κάτοικων της περιοχής για να σταματήσουν την διαδικασία.

Παράλληλα τις μεσημεριανές ώρες άρχισαν να κατευθύνονται και εργαζόμενοι της εταιρείας προς την περιοχή.

Και ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το δρόμο που οδηγεί στις «Σκουριές» στη θέση «Χοντρό Δέντρο» μεταξύ Παλαιοχωρίου-Μεγάλης Παναγίας, οι εργαζόμενοι «έσπασαν» το μπλόκο της αστυνομίας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο βουνό απένατι από τους κατοίκους που αντιδρούν με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Ερωτηματικά επίσης το γεγονός πως αυτή την ώρα που έπρεπε να εργαζόνται οι εργαζόμενοι της εταιρείας βρίσκονται εκεί!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι κάτοικοι που αντιστέκονται στα σχέδια καταστροφής της περιοχής, αποχώρησαν από το βουνό σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης. Ωστόσο οι πληροφορίες για τον τραυματία δεν είναι καθόλου καλές καθώς έγινε γνωστό πως ο τραυματισμός του είναι εξαιρετικά σοβαρός και έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Πολυγύρου.


stratoniki.wordpress.com

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=GKf9J_JvkE8&list=UUgwCeFO5v3iHJJ5hAOfI5lw&index=1&feature=plcp

0:15 κάτοικος Μ. Παναγίας , όχι εργαζόμενος, με κόκκινη μπλούζα σηκώνει το οδόφραγμα των «οικολόγων» ακτιβιστών. Ο ίδιος άνθρωπος έσπασε το χέρι του και έκανε ράμματα στο κεφάλι του. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που παρουσιάζουν σε φωτογραφίες τους στα blog για δήθεν τραυματία αντιδρώντα, και φαίνεται που περιθάλπεται από εργαζόμενους στο 1:06, όπως και ένας άλλος εργαζόμενος που έφαγε οικολογική πέτρα στο κεφάλι. Στη συνέχεια του 0:15 φαίνεται ποιοι έχουν κράνη και ξύλα στα χέρια και ήταν έτοιμοι για αυτό. Απλά δεν περίμεναν να αντιμετωπίσουν τόσο κόσμο, νόμιζαν πως θα περάσει ο δικός τους τραμπουκισμός.
0:34 εργαζόμενοι κάτοικοι της περιοχής στην πρώτη γραμμή, λίγο πριν την σύραξη, με κομπολόγια και τσιγάρα στα χέρια, όχι πέτρες.
1:38 στο πλάι του οδοφράγματος, πυρομαχικά οικολογικές πέτρες, έτοιμες να ανοίξουν τα κεφάλια των κατοίκων εργαζομένων.
Και το καλύτερο πριν αρχίσουν οι συμπλοκές ακτιβιστής με μαύρη μπλούζα και κόκκινο Χ στην πλάτη( σε άλλα βίντεο) στο 3:46 με μεγάλη πέτρα στο αριστερό του χέρι.
Να ποιοι είναι ποιοι και ποια είναι η αλήθεια.
Αυτά είναι τα δεδομένα ντοκουμέντα, η κρίση δική σας.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει και η άλλη ματιά:

http://politesaristoteli.blogspot.com/2012/03/t.html

κρίση δική σας.

Ανώνυμος είπε...

για τους δυσπιστους:

http://politesaristoteli.blogspot.com/2012/03/t.html

Έτσι για ενημέρωση