Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Φράγμα για την άρδευση 24.000 στρεμμάτων στη Χαλκιδική

Η αντίστροφη μέτρηση για ένα σημαντικό έργο ύδρευσης στη Χαλκιδική έχει ξεκινήσει. Η κατασκευή του φράγματος Χαβρία φαίνεται στον ορίζοντα καθώς εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου και τα βήματα που απομένουν είναι η ένταξη στο ΕΣΠΑ και η δημοπράτησή του μέχρι το τέλος του έτους. Η λειτουργία του φράγματος θα καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες ύδρευσης στα δύο.

Η κατασκευή του φράγματος....


έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλη τη Χαλκιδική και η λειτουργία του θα καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες ύδρευσης στα δύο «πόδια» των Χερσονήσων δηλαδή στην Κασσάνδρα και στη Σιθωνία.
Η τοποθεσία για την κατασκευή του έργου θα είναι στη Νότια Χαλκιδική περίπου 3 χλμ. βόρειο-δυτικά από τον οικισμό της Ορμύλιας και θα περιλαμβάνει την κατασκευή ταμιευτήρα που στην πλήρη ανάπτυξη του (274 χλμ.) θα εκτείνεται σε μία περιοχή 14.000 χλμ.
Το έργο αναμένεται να έχει τη δυνατότητα να αρδεύει γεωργική γη συνολικής έκτασης 24.000 αγροτικών στρεμμάτων, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη των καλλιεργειών και των εκμεταλλεύσεων.
Με την περάτωση του φράγματος θα επιτευχθεί και η προστασία των υπόγειων υδάτων από την υφαλμύρινση ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για τον κάμπο της Ορμύλιας.

http://www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :