Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ- ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ

Την ανησυχία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται γύρω από τον οδικό άξονα Μουδανιών - Ποτίδαιας σχετικά με τη δημιουργία κλειστού αυτοκινητοδρόμου που δεν θα επιτρέπει την πρόσβαση στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους μετέφερε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος.



Με αφορμή τις αντιδράσεις τους και τα επιχειρήματά τους περί δυσμενών οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων, επισήμανε ότι είναι μεν απαραίτητη η βελτίωση και διαπλάτυνση της οδού, ωστόσο........


σχολίασε ότι ο κλειστός αυτοκινητόδρομος δεν θα προσφέρει ουσιώδεις κυκλοφοριακές υπηρεσίες λόγω κυκλοφοριακού φόρτου, καθώς θα διαθέτει μόνο δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά ρεύμα. Αντ' αυτού, πρότεινε να υιοθετηθεί η πρόταση των περίοικων για τη δημιουργία επιπλέον λωρίδων επιβράδυνσης, χωρίς παράπλευρα κιγκλιδώματα, ώστε να αντιμετωπίζονται τυχόν μποτιλιαρίσματα και ενδεχόμενα ατυχήματα.

Για επικοινωνιακή κίνηση και μικροσκοπιμότητες έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο που υπογράμμισαν την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου του κλειστού αυτοκινητοδρόμου για λόγους ασφαλείας. Όπως τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Πασχαλίδης, πρόκειται για ένα έργο με βασική προτεραιότητα την οδική ασφάλεια δεδομένου ότι στον δρόμο αυτό συμβαίνουν πολλά δυστυχήματα. Επισημαίνεται, άλλωστε, ότι η υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών έχει σημειώσει πολλές καθυστερήσεις λόγω πολυάριθμων προσφυγών.



Από την πλευρά της η "Εγνατία Οδός ΑΕ" εξακολουθεί να υποστηρίζει τη λύση του κλειστού αυτοκινητοδρόμου για λόγους ασφαλείας δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος οδικός άξονας κατακλύζεται από χιλιάδες αυτοκίνητα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω μεγάλης τουριστικής κίνησης.



Έχουμε πει κατ επανάληψη ότι λόγοι οδικής ασφάλειας πρωτίστως και στη συνέχεια λόγοι κυκλοφοριακής λειτουργίας επιβάλλουν την κατασκευή ενός αυτοκινητοδρόμου κλειστού τύπου όπως είναι κι ο δρόμος μέχρι τα Μουδανιά και ο επόμενος, μετά την Ποτίδαια ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατία Οδός, Τάσος Μουρατίδης. Ερωτηθείς δε για τις αντιδράσεις του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου αναφέρει ότι έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να εξυπηρετηθούν οι παρόδιες εγκαταστάσεις μέσω της κατασκευής παράπλευρων οδών δίπλα στον αυτοκινητόδρομο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας επιφυλάχθηκε να γνωμοδοτήσει σχετικά σε επόμενη συνεδρίαση στην οποία θα κληθούν και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.halkidikinews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια :