Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Αναγνώριση ως ΠΓΕ Οίνων της Χαλκιδικής

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται στην ΕΕ υπεγράφησαν 16 υπουργικές αποφάσεις για την αναγνώριση τοπικών οίνων της χώρας μας με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, ανάμεσά τους και της Χαλκιδικής.
Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «η απόφαση που αναγνωρίζει ως Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης τους λευκούς, ερυθρούς, ερυθρωπούς ξηρούς, ημίξηρους και ημίγλυκους οίνους της Χαλκιδικής αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προώθηση των οίνων ποιότητας του τόπου μας.

Η απόφαση αυτή μαζί με τις παράλληλες συνοδευτικές πολιτικές του Υπουργείου μας, όπως είναι το Μέτρο 1.2.3. για την ίδρυση και τον εκσυγχρονισμό των οινοποιητικών επιχειρήσεων, τα προγράμματα προώθησης των ελληνικών τοπικών οίνων στις αγορές του εξωτερικού κλπ., συμβάλλουν ουσιαστικά στην καθιέρωση και εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων ποιότητας».
Να σημειωθεί ότι εκτός από τα ΠΓΕ «ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ», οι υπόλοιποι οίνοι που αναγωρίστηκαν από την ΕΕ ως ΠΓΕ είναι οι ακόλουθοι: ΠΓΕ «ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ», ΠΓΕ «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ», ΠΓΕ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ», ΠΓΕ «ΑΧΑΪΑ», ΠΓΕ «ΜΕΤΕΩΡΑ, ΠΓΕ «ΚΑΡΔΙΤΣΑ», ΠΓΕ «ΑΤΤΙΚΗ», ΠΓΕ «ΠΛΑΓΙΕΣ ΚΝΗΜΙΔΟΣ», ΠΓΕ «ΜΑΡΤΙΝΟ», ΠΓΕ «ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ», ΠΓΕ «ΟΠΟΥΝΤΙΑ ΛΟΚΡΙΔΟΣ» ΠΓΕ «ΗΜΑΘΙΑ», ΠΓΕ «ΒΕΛΒΕΝΤΟ», ΠΓΕ «ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», ΠΓΕ «ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΙΝΟΥ».


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :