Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΒΙΩΤΕΣ


ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ

Τα εγκαίνια τριών νέων αιθουσών που προορίζονται για το Δημοτικό Σχολείο Καλυβών πραγματοποιήθηκαν παρουσία κατοίκων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι αίθουσες κατασκευάστηκαν αποκλειστικά από τους ίδιους τους κατοίκους, οι οποίοι αποφάσισαν να πάρουν την τύχη των παιδιών τους στα χέρια τους και να μην περιμένουν τον ΟΣΚ και το υπουργείο πότε θα εγκρίνουν την κατασκευή νέων σχολικών αιθουσών.


Στις Καλύβες παρακολουθούν......



μαθήματα και τα παιδιά από τη Γερακινή. Από το Σεπτέμβριο του 2010, οι μαθητές έκαναν μάθημα στα τραπεζοκαθίσματα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας των Καλυβών. Όπως είχε αποκαλύψει τότε το halkidikinews.gr, η ανευθυνότητα και η αδιαφορία των αρμοδίων οδήγησε σ΄αυτήν την λύση ανάγκης, με αποτέλεσμα οι μαθητές να κάνουν μάθημα στην αίθουσα των μνημοσύνων της ενορίας…

Το Δημοτικό Σχολείο Γερακινής κρίθηκε ακατάλληλο από την αρμόδια υπηρεσία λόγω ανεπαρκούς στατικότητας από το 2009!


Οι εργασίες στις τρεις αίθουσες που χρειαζόταν το Δημοτικό Σχολείο των Καλυβών ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ολοκληρώθηκαν οι αίθουσες, οι οποίες έγιναν με προσωπική εργασία των κατοίκων των Καλυβών και με προσφορές εμπόρων και επαγγελματιών της περιοχής. Τους ευχαριστούμε όλους για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση» ανέφερε στο halkidikinews.gr o Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καλυβών Στέλιος Κάλφας.


Οι εργασίες διήρκεσαν τέσσερις μήνες και σήμερα οι μικροί μαθητές των Καλυβών κάνουν πλέον μάθημα στις νέες τους αίθουσες.

Της Κέλλυς Γρηγοριάδου



http://www.halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :