Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Στα εμπορικά ενόψει Χριστουγέννων οι Αγανακτισμένοι!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το κίνημα Occupy Wall Street δεν το βάζει κάτω και θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Τα μέλη του κινήματος αλλάζουν στρατηγική και σχεδιάζουν, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, καταλήψεις εμπορικών κέντρων, καθιστικές διαμαρτυρίες, μέχρι και διακοπή της σύνδεσης των γραμμών που χρησιμοποιούνται για τα μηχανήματα χρέωσης πιστωτικών καρτών.

Το νέο κύμα «επίθεσης» των Αγανακτισμένων της Wall Street, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα που για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η «Μαύρη Παρασκευή», δηλαδή μια μέρα κατά την οποία τα καταστήματα προχωρούν σε μεγάλες προσφορές, σηματοδοτώντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης αγοραστικής περιόδου.

«Η υπερκατανάλωση μας οδήγησε σε αυτό το χάλι και αποτέλεσε την αρχή της οικονομικής κρίσης» αναφέρει η Dana Balitki ενεργό μέλος του Occupy Wall Street. Μια ομάδα διαδηλωτών, μάλιστα, σχεδιάζει να μασκαρευτεί σε «καταναλωτικά ζόμπι» και να περιπλανηθούν στους εμπορικούς δρόμους του Άινταχο για να διαδηλώσουν κατά της αλόγιστης κατανάλωσης.


αναρτήθηκε από Newsbeast.gr

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Τις εκδηλώσεις των occupy της Αμερικής και της Ευρώπης τις λάμπρυνε και η παρουσία Ελλήνων ακτιβιστών, που ΑΝΑΔΕΙΞΑΝ και τα προβλήματα που θα προκύψουν από την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική!!!
Εντυπωσιακά τα πλακάτ και το αγγλόφωνο κείμενο και ιδιαίτερα τα video που ανάρtησε χθες το blog: angelusnovus με εικέτα ΤΑ μεταλλεια χρυσού στη Χαλκιδική και το κίνημα των occupy (ή κάπως έτσι). Εκεί φαίνεται όλη η βιαιότητα εναντίον των occupy και ιδίως του νέου Λούθερ Κίγκ που θεωρείται ο Cornell West καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Princeton.
Στην πραγματικότητα φαίνεται ο τρόμος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και των πολυεθνικών από το ξύπνημα των καταπιεσμένων...
Μετανάστης