Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ο καιρός


Αυξημένες νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της χώρας, περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα σε ορεινές ηπειρωτικές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 17 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 11 στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 10 στο Βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 16 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά τις πρωινές ώρες θυελλώδεις. Μέτριοι μέχρι σχυροί ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τοπικά στην έξοδο του Πατραϊκού σχεδόν θυελλώδεις, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 9. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Σαρωνικό ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση το απόγευμα.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς. Ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :