Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ο καιρός σήμερα


Την Κυριακή 9/10 θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη. Τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά θα σημειωθεί εκ νέου ενίσχυση των φαινομένων. Χιονοπτώσεις, αναμένονται τις βράδινές ώρες στα ορεινότερα τμήματα της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ τη νύχτα στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο θα χιονίσει σε περιοχές με υψόμετρο έως 1400 μέτρα . Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 6 – 7 μπ. και πιθανόν τοπικά 8 μπ., με σημαντική ενίσχυση κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Βόρειο Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες μετά το μεσημέρι θα σημειώσουν αισθητή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα τρέχοντα προγνωστικά στοιχεία, το διήμερο Δευτέρα 10/10 και Τρίτη 11/10 η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχίσει να επηρεάζει τις ανατολικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές και τα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, με προοδευτική βελτίωση του καιρού στη συνέχεια.

Περισσότερα στοιχεία θα δοθούν με επόμενες ανακοινώσεις, ενώ λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.


Σ. Βουγιούκας
ΕΑΑ-Πεντέλη
Παρασκευή, 7/10/2011, Ωρα: 1330

meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :