Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

- Διασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι για τη λειτουργία των Σφαγείων της Αρναίας.
- Χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 187.254,85€ οι εργασίες ηλεκτροδότησης και σύνδεσής τους με το δίκτυο ύδρευσης.

Με απόφαση του.......


Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της επιχορήγησης του Δήμου Αριστοτέλη για την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων της Διαδημοτικής Επιχείρησης Σφαγείων Β. Χαλκιδικής και της σύνδεσής τους με το δίκτυο ύδρευσης, με το ποσό των 187.254,86€.
Η ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων της επιχείρησης, που βρίσκονται στη θέση «Άγιος Μηνάς» Αρναίας είναι συνολικού προϋπολογισμού 102.348,39€, σύμφωνα με επικαιροποιημένη μελέτη της ΔΕΗ.
Σε ό,τι αφορά τη σύνδεση των Διαδημοτικών Σφαγείων με το δίκτυο ύδρευσης εκπονήθηκε σχετική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη, που αφορά την κατασκευή εξωτερικού δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού 84.906,46€.
Η ηλεκτροδότηση και σύνδεση των Σφαγείων με το δίκτυο ύδρευσης αποτελούν απαραίτητες εργασίες προκειμένου να μπορέσει γίνει λειτουργική η μονάδα. Η κατασκευή των Σφαγείων χρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκά και Εθνικά Αναπτυξιακά Προγράμματα. Δεδομένου ότι έπρεπε ήδη να λειτουργούν από τον προηγούμενο χρόνο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επιβολής κυρώσεων.
Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:
«Θεωρούμε ότι η λειτουργία των νέων Διαδημοτικών Σφαγείων Β. Χαλκιδικής θα επιφέρει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα, που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία του καταναλωτικού κοινού, καθώς και με την υποβοήθηση της τοπικής οικονομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στο Νομό Χαλκιδικής δεν λειτουργεί καμία μονάδα αδρανοποίησης υποπροϊόντων σφαγής (Rendering) και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επιβολής προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η λειτουργία των Διαδημοτικών Σφαγείων θα συμβάλει αποτελεσματικά όχι μόνο στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και στην προσπάθεια που γίνεται για τη σύννομη και διαφανή λειτουργία της αγοράς κρέατος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Σήμερα οι σημαντικότερες εκκρεμότητες που υπάρχουν για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα διαδημοτικά σφαγεία είναι η ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων της Επιχείρησης στη θέση «Άγιος Μηνάς» Αρναίας και η σύνδεσή τους με το δίκτυο ύδρευσης.
Η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των εργασιών ηλεκτροδότησης και σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης των Διαδημοτικών μας σφαγείων, συνολικού προϋπολογισμού 187.254,85€, στην υπάρχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη Χώρα μας, αποτελεί μια σημαντική επιτυχία για το Δήμο μας, που διασφαλίζει τη λειτουργία των Σφαγείων το συντομότερο δυνατόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια :