Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Αγανάκτησαν και οι Ισραηλινοί

Εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί πολίτες διαδήλωσαν χθες ζητώντας να μειωθεί το κόστος ζωής, ενώ με τον τρόπο αυτό συνέχισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων οι οποίες έχουν στο επίκεντρο την οικονομική πολιτική του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πάντως ο κ. Νετανιάχου σχεδιάζει να ορίσει μια υπουργική ομάδα η οποία θα έχει σαν κύριο μέλημα την ικανοποίηση κάποιων από τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία το Ισραήλ προβλέπεται ότι θα έχει ρυθμό ανάπτυξης 4,8% του ΑΕΠ φέτος ενώ η ανεργία είναι σχετικά χαμηλή σε ποσοστό 5,7%, την στιγμή που η οικονομική στασιμότητα αλλά και η ανεργία είναι βραχνάς για πολλές δυτικές χώρες. Όμως τα επιχειρηματικά καρτέλ και το εισοδηματικό χάσμα αποτρέπουν κάθε πιθανότητα να επωφεληθούν ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού.

Η αστυνομία ανέφερε ότι τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι πήραν μέρος στις πορείες του Σαββάτου στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ και σε άλλες πόλεις, αριθμός που είναι μεγαλύτερος από ό,τι στις συγκεντρώσεις των δύο περασμένων εβδομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :