Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Το τρένο «σφυρίζει» για φθηνά εισιτήρια


Προσφορές στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη που θα ξεκινούν ακόμη και από τα 9 ευρώ θα μπορούν να βρίσκουν οι επιβάτες, αν κάνουν προκράτηση.Πρεμιέρα από τις 21 Αυγούστου για το σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων μέσω Διαδικτύου από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα δίνει τη δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να βρίσκει φτηνά εισιτήρια για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα, τα οποία θα ξεκινούν ακόμη και από... 9 ευρώ, αν γίνει προκράτηση.

Η εταιρεία ενεργοποιεί επίσης ένα "πακέτο" νέων υπηρεσιών στις επιβατικές και τις εμπορευματικές μεταφορές κι ετοιμάζεται για πρώτη φορά να εφαρμόσει πολιτική καταβολής κλιμακωτών αποζημιώσεων στο επιβατικό κοινό, αν προκύπτει καθυστέρηση στην εκτέλεση του δρομολογίου.

"Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξαναγίνεται πολύφερνη νύφη και μπορεί να αναζητήσει με αξιώσεις στρατηγικές συμμαχίες" ανέφερε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο γγ του υπουργείου Μεταφορών, Χάρης Τσιόκας, προσθέτοντας πως ευελπιστούν από το τέλος Σεπτεμβρίου να έχουν πλεόνασμα.Αναφορικά με τους ελέγχους που πραγματοποιούνται από την ΕΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν νόθευση του ανταγωνισμού, ο κ. Τσιόκας παραδέχθηκε πως εξετάζεται η περίοδος 2007 - 2009 με το ερώτημα των παράνομων επιδοτήσεων άνω του 1 δισ. ευρώ. Διατύπωσε όμως την εκτίμηση πως το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει έως το τέλος του έτους και πως εν τέλει δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

"Ενα χρόνο πριν δεν θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε ότι θα φθάναμε στην εξυγίανση της εταιρείας", δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, προσθέτοντας πως η κίνηση τον τελευταίο ενάμιση μήνα στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα αυξήθηκε 38% και οι μέσες πληρότητες φθάνουν στο 85%.

ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Προσφορές κάθε μήνα με ένα κλικ

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθ. Ζηλιασκόπουλος:

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο και κάθε μήνα θα προσφέρονται μέσω Διαδικτύου 10.000 θέσεις με 9 ευρώ, 15.000 θέσεις με 19 ευρώ και περίπου 20.000 θέσεις με 29 ευρώ.
Αν το δρομολόγιο εκτελείται με καθυστέρηση πάνω από 30 λεπτά, θα παρέχεται στον πελάτη, στην αγορά του επόμενου εισιτηρίου, έκπτωση 25%, για πάνω από 60 λεπτά 50%, για πάνω από 90 λεπτά 75% και για πάνω από 120 λεπτά, δωρεάν εισιτήριο.
Η συνδυαστική υπηρεσία μεταφορών θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη τον Οκτώβρη, με τιμές μειωμένες έως 25% σε σχέση με άλλα μέσα.
Η υπηρεσία Τραίνο-Ταξί θα ξεκινά με εισιτήριο από 69 ευρώ και σε πρώτη φάση θα συνδυαστεί με την υπηρεσία των δρομολογίων business, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στον επιβάτη να φύγει νωρίς το πρωί από τη Θεσσαλονίκη, να κάνει τις δουλειές του στην Αθήνα και το βράδυ αργά να επιστρέψει.
Μέσα στον Σεπτέμβριο θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ώστε σε 3-4 μήνες τα τρένα να προσφέρουν στους επιβάτες δυνατότητα κινητής επικοινωνίας και Ιντερνετ..
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια :