Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η European Goldfields πουλάει τον ελληνικό χρυσό στον Σόρος

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης, πολύ μεγαλύτερο ακόμα και απο αυτό της SIEMENS ή του Χρηματιστηρίου, από το οποίο έχουν θησαυρίσει όλοι όσοι έχουν ανακατευθεί, βρίσκεται ακόμα στα αζήτητα. Η έρευνα γύρω από τον ελληνικό χρυσό στη Χαλκιδική -ύστερα από τις πιέσεις του ΔΝΤ για ξεπούλημα ορυκτού πλούτου και δημόσιας περιουσίας- αρχίζει όμως να επικαιροποιεί στοιχεία και να αναδεικνύει πτυχές οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν εντελώς άγνωστες στην ελληνική κοινή γνώμη. Μια υπόθεση για την οποία όλοι -όσοι κυβερνούν ξέρουν- αλλά κανείς δεν μιλά. Για ένα μπορούμε μόνο να είμαστε βέβαιοι... Αν ξεπουλήσουν το χρυσάφι που κρύβει στα σπλάχνα της αυτή η χώρα αντί πινακίου φακής, όπως απαιτούν η κυβέρνηση Παπανδρέου και η τρόικα, θα έχει κάθε δίκιο ο ελληνικός λαός να βγει στους δρόμους, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά... Διαβάστε λοιπόν πως τα μεταλλεία της Χαλκιδικής έπεσαν σε ξένα χέρια, ύστερα από πολύ καλά μελετημένες μεθοδεύσεις των τελευταίων κυβερνήσεων.

Έτσι στήθηκε το κόλπο
Το 1990 το ίδρυμα Μποδοσάκη (κατόπιν αφόρητων πιέσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη) εκποιεί τα περιουσιακά του στοιχεία και αναθέτει την πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στη CITIBANK. Στις 25/9/1992 προκηρύσσεται ο πρώτος μεγάλος διεθνής διαγωνισμός - κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της ΚΑΡΑΧ. Γίνεται η μεταβίβαση, αλλά σε λίγους μήνες η ΚΑΡΑΧ δηλώνει πτώχευση. Τον Ιούλιο του 1993 τρία πρώην στελέχη της ΚΑΡΑΧ συγκροτούν την Alpha Group, με σκοπό την εξαγορά των μεταλλείων για δικό τους λογαριασμό. Τον Αύγουστο του 1993, συναντώνται με στελέχη της CITIBANK στο Λονδίνο και της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα, συμφωνείται το τίμημα και η συναλλαγή επισφραγίζεται στις 5 Οκτωβρίου 1993. Ωστόσο, η Alpha Group δεν συγκεντρώνει το ποσό και αναζητά συνεταίρο. Στις αρχές του Οκτωβρίου του 1993 τα μέλη της Alpha Group συναντούν τον Βραζιλιάνο πρόεδρο της TVX GOLD INX (μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μητρικής TVX GOLD είναι ο Paul Soros, αδελφός του George Soros) και του παραδίδουν όλο τον φάκελλο με τα στοιχεία των μεταλλείων. Υπογράφουν ιδιωτικό συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο η TVX θα έκανε προσφορά για την αγορά των μεταλλείων για λογαριασμό κοινοπραξίας με την Alpha Group. Τον Ιούνιο του 1994 στέλεχος της TVX έχει συνάντηση με τον τότε υφυπουργό Πάχτα του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος του ανακοινώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για τα μεταλλεία με επιδότηση από την ΕΕ. Στις 23/11/1994 προκηρύσσεται ο διεθνής διαγωνισμός, ενδιαφέρον για την αγορά των μεταλλείων εκδηλώνουν 32 εταιρίες, η TVX όμως έχει πλήρεις φακέλλους για όλα (!) έναν χρόνο πριν από την προκήρυξη του διαγωνισμού. Καταθέτει τη μόνη ολοκληρωμένη πρόταση, κερδίζει τον διαγωνισμό και βγάζει από το παιχνίδι την Alpha Group. Τον Μάιο του 2003, η TVX HELLAS δηλώνει πτώχευση, επικαλούμενη χρέη ύψους 216.156.000 ευρώ. Στις αρχές Νοεμβρίου του ίδιου έτους, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εκδίδει την ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ 1286/2003 της TVX HELLAS. Tον Ιανουάριο του 2004 το ελληνικό δημόσιο ανακαλεί την πτώχευση της TVX HELLAS, της αποδίδει 400 εκατομύρια ευρώ ως αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη, καταγγέλει τη σύμβαση πώλησης των μεταλλείων αντί 11.000.000 ευρώ και την ίδια ημέρα, τα μεταπωλεί στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός (ιδιοκτησίας Μπόμπολα) που έχει συσταθεί εκείνη την περίοδο, με εταιρικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ. Λίγο αργότερα, η European Goldfields ανακοινώνει τη συμφωνία εξαγοράς του 95% της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και γίνεται απόλυτη κυρίαρχος των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής μέχρι σήμερα. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ακόμα ότι πίσω από αυτή την ιστορία δεν κρύβεται ένας μικρός στρατός ανθρώπων της κρατικής μηχανής, οι οποίοι πήραν πολύ γερές μίζες για να βάλουν τις υπογραφές τους;

Follow the money...
Μόνο η χρηματιστηριακή αξία της European Goldfields σήμερα, της οποίας το βασικότερο περιουσιακό στοιχείο είναι η θυγατρική της, Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, ανέρχεται σε 1,8 δις ευρώ. Η δε αξία του ελληνικού χρυσού στα ορυχεία, ανέρχεται σε πολλές δεκάδες δις ευρώ. Η αξία της εταιρείας αυξήθηκε σημαντικά το 2010, όταν η θυγατρική της υπέβαλε αίτηση για να λάβει άδεια για επέκταση της εξορυκτικής της δραστηριότητας στη Χαλκιδική. Ήδη όμως από τον Ιανουάριο, η μετοχή της γνωρίζει απότομα σκαμπανεβάσματα... εξαιτίας της αντιδικίας της με την ΕΕ, η οποία ζητά από την European Goldfields να επιστρέψει 14.000.000 ευρώ που έχει εισπράξει από επιδοτήσεις, τις οποίες η Κομισιόν έκρινε ότι της δόθηκαν παράνομα από το ελληνικό Δημόσιο. Η πτώση της τάξης του 22% (602 εκατομύρια δολάρια) αποδόθηκε όχι στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιστροφή επιδοτήσεων & φόρων ύψους 15.300.000 ευρώ, αλλά σε δημοσίευμα του πρακτορείου Thomson Reuters, σύμφωνα με το οποίο η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη δήλωσε ότι το ζήτημα της αδειοδότησης για την επέκταση της εξορυκτικής δραστηριότητας της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, αποτελεί αντικείμενο διαμάχης με τους κατοίκους της περιοχής και θα χρειαστεί πρόσθετη επεξεργασία και διάλογο. Και αμέσως ακολούθησαν αναλυτές διεθνούς κύρους οι οποίοι με τη σειρά τους υποβάθμισαν δύο φορές τη μετοχή της European Goldfields, φθάνοντας την στα 13,6 δολάρια από τα 22, μέσα σε χρόνο μηδέν. Θα αντέξει η European Goldfields στις κερδοσκοπικές επιθέσεις του George Soros... ή θα προλάβει η ελληνική κυβέρνηση να κρατικοποιήσει την εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός";

26 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Σε ολους που παρακολουθουμε στενα αυτο το Ζητημα ειναι αυτα που αναρτησε ο dimkyyy γνωστα. Εκτος απο αυτο διαβασαμε οτι το κρατος εχει σκοπο το 70% των ορυχειων οντος να εκμεταλευτει το κρατος.Τωρα, αν ειναι μεσα και η Χαλκιδικη δεν νομιζω αλλα και ετσι να ειναι καλητερα για το κρατος. Το Θεμα ειναι οτι και παλι ο κοσμος θα δουλεψει.

Ανώνυμος είπε...

posa epaggelmata 8a stamatisoun omws???

dasokomoi,melisokomoi,psarades/mudokalliergeies,gewrgoi,tourismos ktl
ti 8a ginoun???

an anaptu3oume kai to 8ema perivalon den 8a teleiwsoume pote!!!

dimkyyy είπε...

Φίλε μου Ανώνυμε 12.06, δεν υπάρχει κανένα 70% που θα εκμεταλλευτεί το κράτος. Ακόμα και αν αναφέρεται κάπου, είναι πολύ μεγάλο ψέμα.

Η γη αυτή έχει πουληθεί στην εταιρία, κρυφά, από το κράτος και έχει σκοπό να την εκμεταλλευτεί 100% η εν λόγω Α.Ε.

Δεν υπάρχει πουθενά κανένας που να εκμεταλλεύεται τη γη ΤΟΥ και δίνει το 70% σε άλλον.

Μόλις τελειώσει και αφήσει το ρημαγμένο τοπίο θα "βαρέσει" και μία εικονική πτώχευση με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να αποκαταστήσει περιβαλλοντικά την περιοχή.

Οι μεταλλωρύχοι σε εκείνο το χρονικό σημείο θα βρεθούν και πάλι χωρίς εργασία.

Ανώνυμος είπε...

Ελα τωρα dimkyyy, αυτο που εγραψα για το 70% το διαβασα καπου και δεν ητανε σε blog. Aν εσυ εχεις αλλα πιστευω αυτο δεν με αφορα αλλα μη με βγαζεις ψεφτη.

dimkyyy είπε...

Δεν θέλω να σε βγάλω ψεύτη, τη γνώμη μου είπα, η οποία πηγάζει από την απλή λογική.

Αυτό το "κάπου" πάντως αν ήθελες να μας το πεις για να το δει και ο κόσμος, θα ήταν καλό.

Πάντως με το κυάνιο που θέλουν να κάνουν τη "δουλειά" εκεί πέρα, ούτε με το 200% δεν σώζεται ο τόπος από την μόλυνση.

Τα δάση δεν τα πουλάμε για να τα ξηλώσουμε έτσι "κουτουρού".
Δεν είναι ένα χωράφι με ελιές για να τις βγάλουμε και να βάλουμε κάτι άλλο... Πρόκειται για απέραντη έκταση και ο αντίκτυπος θα είναι τεράστιος.
Γίνονται ενημερώσεις σε διάφορα μέρη από καθηγητές πανεπιστημίου ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ κατά της επιχείρησης αυτής, επίσης γίνονται ενημερώσεις πάλι από καθηγητές και σπουδαγμένους επί του θέματος, υπέρ της επιχείρησης πάλι, αλλά ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.

Ποιος μπορεί να έχει δίκιο?

Ανώνυμος είπε...

ακου, dimkyyy, ητανε μια εφημεριδα, αλλα αληθια δεν θυμαμαι να σου πω πια. και ηταν προσφατα. το πολυ 3 βδομαδες. για την Χαλκιδικη δεν μιλουσε, ηταν γενικα για το ορυκτο πλουτο της Β.Ε. Γιαυτο αναφαιρωταν στο ποσοστο τον 70%....Αφου Ξερεις οτι ολοι ξερουν το ζητημα , ασε που δεν μιλανε.

dimkyyy είπε...

Όσον αφορά γενικά την βόρεια Ελλάδα, ακούγεται ότι υπάρχουν κοιτάσματα διαφόρων στοιχείων, αλλά το σίγουρο είναι πως όταν και αν αυτά εξορυχθούν, η Ελλάδα δεν θα πάρει τίποτα. Πόσο μάλλον οι Έλληνες πολίτες...

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά ποιές δουλειές λέμε τώρα ????στην Ρουμανία νομίζεις βοήθησε καθόλου η εκμεταλλευση του χρυσού να ορθοποδήσει η χώρα τους ?300 ευρω μισθό παιρνουν και το ψώμι 1 κ κάτι.τους μόνους που βοήθησε ήταν αυτους που δουλευαν εκεί και μπορουσαν να ψυρίζουν και λίγα ψήγματα χρυσού ,και αυτο μου το έιπε Ρουμάνος που ετυχε να εργαστουμε μαζι.καταστροφές και αποκατασταση ?ψαξε να τα βρείς .και στην τελική εαν θέλετε χρυσό τωρα προσφατα βγήκε μια στατιστικη που λέει οτι απο 100κινητα παιρνεις 2,κατι γραμμαρια + αλλα σπάνια μέταλλα.που νομίζεται οτι πανε αυτα? και απο κινητα στο Ελλαδα αλλο τπτ.Αλλα στον Δήμο Αριστοτέλη ακομα καινε σκουπίδια και σε αλλους Δήμους ...

και για το 70 % δεν εχω ακούσει τπτ, αυτο που μου έκανε εντύπωση εμένα απο το σχετικό άρθρο και το έστειλα στα παιδιά του 3φιτ ,ειναι οτι άθελα μας μπορεί να βοηθάμε τον Τ. Σόρος που όπως φαινεται θέλει την πτώχευση της europian goldfields για να παρει στα χέρια του αυτός τα δικαιώματα εκμετάλευσης.Απο ένα σημείο και πανω ο Κάκαβος εχει στραγγίξει και πηγές εχουν στερέψει (παρανομία αλλα δεν τιμωρηθηκε)απο μία και μόνο στοά,αντε φαντασου αυτό που θα γίνει εκέι συν το νερό που θα χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία .ΡΕ επιτηδες μας κρατάνε ετσι ,εαν θέλανε δεν θα υπηρχαν δουλειές ?και ολα αυτα για 600 θέσεις εργασίας .δεν βλεπουμε λιγακι οτι είναι αυτοι που ξεπουλησαν την χώρα οι ιδιοι που κλέινουν τις συμφωνίες και μας λένε ακόμα ΨΕΜΑΤΑ μπροστά στα μούτρα μας.
Αντώνης

Ανώνυμος είπε...

8.55
ακουσε με αγορι μου, μη μπενεις στο ρολο του παπαγαλακι. ειναι κριμα μεθαυριο να νιωσεις βλακας . Μπορω ανετα να σε καταλαβω οτι δεν το θελεις, και δικαιομα σου , πραγματικα. Αλλα με ενοχλουν γενικα οταν διαβαζω βλακιες πρει 600 θεσεων. πιστευεις ρε παιδακι μου οτι λενε στην ΜΠΕ βλακιες οχι για το πειρβαλλον , ασε αυτο, αλλα και για τοις θεσεις?? Λιγο κουκουτσι μυαλο ρε παιδι μου. καταντησαμε χωρα εγωιστων , ο καθενας το κοντο του και το μακρι του...

Ανώνυμος είπε...

dimky, αυτο που λες ειναι αλλο πραγμα. Ο καθενας το βλεπει διαφορετικα. Εγω θα συμφωνουσα μαζι σου να τα παρει το κρατος. Πολlες φορες εχει αναρτησεις το greec national pride. Kai h Naytemporiki.

dimkyyy είπε...

Παρακαλώ λίγο πιο καθαρά να καταλαβαίνουμε και τι γράφετε.

Να τα πάρει το κράτος δεν είπα.
Είπα ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα τα πάρει.

Αν υπήρχε περίπτωση να γίνει εξόρυξη μη βλαβερή προς το περιβάλλον θα ήμουν σύμφωνος.

Αλλά σε αντίθετη περίπτωση με τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Ας βγει έστω ΕΝΑΣ επώνυμα (εκτός από τους πληρωμένους της εταιρίας) και να πει πως εμπιστεύεται, σε αυτό το κράτος, τέτοιου είδους επενδύσεις!!!!
Μας έχουν για Ζιμπάμπουε κι εσύ μου λές να βγάλουμε το χρυσό και μετά να αναπλαθεί ξανά το βουνό??!!! Τα πιστεύεις αυτά που λες? Πότε είδες στην Ελλάδα να γίνεται κάποια τέτοιου μεγέθους επένδυση χωρίς να αφήσει πίσω της καταστροφή?! Ιδίως τώρα που μας πήραν χαμπάρι οι παγκόσμιοι μεγαλοεργολάβοι, θα καθίσουν να αναπλάσουν τις βρομιές που θα κάνουν??? Πες μου τους εμπιστεύεσαι? Αν ΝΑΙ, ή είσαι κι εσύ βαλτός ή μαλάκας... (συγνώμη)

Ανώνυμος είπε...

Οσοι παρακολοθθουμε το θεμα ξερουμε πως η καταστροφη θα ειναιο τεραστια.Οι επιδοξοιι χρυσοθυρες
εκτος απο τισ Σκουριες εχουν βαλει στο ματι και μαλιστα το φωναζουν αλλες τεσσερεις ςεριοχες στην Β.Χαλκιδικη.
Τωρα για τις περιβαντολογικες μελετες τους ειναι ειναι κοινο μυστικο στην Ελλαδα οτι ΜΠΕ κανουν οι εταιρειες με σκοπο να αδειοθετηθιουν και μετα χαιρετισματα.
Αλλα την
συγκεκριμενη ΜΠΕ ουσιαστικα, και με επιστημονικα τεκμηριωμενο τροπο την αντιπαρατηθειται τοσο το Συμβουλιο Περ. του ΑΠΘ, το ΤΕΕ/ΤΚΜ,και πολλοι αλλοι επιστημονες.
Σιγουρη θεωρειται απο εργασιες επιστημονων επιπεδου Καραμουζη κλπ η αποστραγγιση του Κακαβου με οτι αυτο σημαινει για την Χαλκιδικη.
Αλλα και το δειγμα γραφης της εταιρειας το βλεπουμε στην εξορυξη κατω απο την Στρατονικη,που η εταιρεια παρουσιασε μελετη που ελεγε για να καμψει τις αντιστασεις των κατοικων, οτι θα γινει η εξορυξη με μετροποντικα σε αναλογια με εκρηκτικα 70-30.
Φυσικα μονο με εκρηκτικα γινεται η εξορυξη,με την δικαιολογια οτι ο μετροποντικας βγαζει σκονη.Αυτοι που καναν την μελετη δεν ηξεραν οτι βγαζει σκονη?Πεσαν εξω?Ποιος λεει οτι και στην ΜΠΕ την οποια κατεθεσε η ιδια εταιρεια για επεκταση των δραστηριοτητων της δεν θα πουνε παλι οταν δεν θα τους βγαινει,οτι "βγαζει σκονη"?

Ανώνυμος είπε...

eiste oti an nai.tha anoiksoun theseis ergasias.einai ligo diladi stin ellada me tosi anergia na anoigoun auton ton kairo theseis ergasias.apla kai autoi pou den to theloun einain pliromenoi.kai poioi antidroun; oi megaloksenodoxoi pou fovounte oti tha xasoun ton tourismo.ola ta alla peri perivalontos einai xazomares. kai min lete vlakies peri 300 euro.an den kserete min milate.mia xara einai oi misthoi.stin ellada distixos epeidi einai kapoioi ilithioi den ginonte ependiseis.oute me xryso, oute petrelaio. oi alles xwres diladi kai oi alloi laoi einai xazoi.einai dinaton oi germanoi kai oi skandinavoi pou einai perisotero prasinoi ap oti emeis, na vgazoun xryso.lete diladi oti den tous noiazei to perivallon; kai noiazei emas; pou gemisame ta dash skoupidia; pou ta vazoume foties gia na xtisoume viles; aste tis vlakeies.anaptiksi tora.etsi tha iparxoun theseis ergasias kai i ellada tha paei mprosta.kai to kratos apo ton xryso tha exei esoda.kai apo tin forologia kai apo tis sinallages kai apo ta kerdh.opoios den kserei kalitera as to krataei kleisto. i imimathia einai xeiroteri apo tin amathia

Ανώνυμος είπε...

nawnume 11:32 esy eisai oti nane!
ta les kai monos gia tis 8eseis pou 8a xa8oun gia na anoi3oun merikes!

kai gia na min se kourazw diavase tin e3omologisei enos oikonomikou dolofonou kai ase ton xardavela pou sas exeis gemissei m@l@kies to kefali!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11.32 αν δηλαδή ανοίξει θέση εργασίας να εκτελείς βαρυποινίτες θα πεις ότι είναι καλό να πάμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά και να σκοτώνουμε ανθρώπους και το κρατος θα έχει έσοδα και από τη φορολόγηση των δήμιων?
Και αν ήτανε πληρωμένοι οι αντιδρώντες, θα χτίζανε ένα φυλάκιο με λεφτά και όχι με τα χέρια.
Μπουμπούνα.
Το κράτος θα πάρει τα ||| και από τα έσοδα και από τη φορολογία.
Πλάκα έχουν ορισμένοι ρε παιδιά.
Βγάλε το δημοτικό και έλα σε 6 χρόνια να μας πεις κ άλλα...

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 10 ¨21 ,ΔΕΝ τα λέω εγω αυτα ,τα προβλέπει η εταιρεια και μπορεις να το ακουσεις και να το δεις σε παλιοτερη αναρτηση του 3φιτ απο ομιλία του κ,Μιχου (ο οποιος ειχε να αντιμετωπισει και το ''slap'' αργότερα απο την ιδια την εταιρια .εαν δεν ξέρεις τι είναι το ''χαστουκι΄΄ τραβα και ψαξτο εσυ που έχεις παραπανω μυαλο.
Αντώνης

Ανώνυμος είπε...

και κατι ακομα ανώνυμε 10 27 ,αυτα που λεω δεν τα παπαγαλιζω ,τα πιστευω και πάντα τα πίστευα.επίσης σου μίλησα για ενναλα΄κτικες και αλλα, και εσυ στράβωσες για τον αριθμό των θέσεων εργασίας ,αυτο είναι το φαί σου.ιδεόλογία και μέλλον 0 .και με το να με προσβαλεις και να με μειώνεις δεν παει να πει οτι έχεις κ δίκιο ,το καθε αλλο.!!
( τα 300 ευρω είναι απο τους μισθους της ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ) και για τον ανώνυμο σχολιαστη 11 32 ας το ψάξει λίγο καλύτερα περι φορολογίας και συνναλαγών προτού μιλήσει για ημιμαθεια.Η εταιρεία που θα έκανε την εξόρυξη θα φορολογουνταν στον Καναδά και οχι εδω.
Αντώνης

Ανώνυμος είπε...

epeidi ta ksero apo proto xeri.o katoteros misthos einai ligo pano apo xilia.opote sxedon teseris fores ta 300 tis roumanias. oi sinallages file ginonte edo.kai i etairia einai thigatriki tis european goldfield.oi sinallages dinonte edo.giati i bp amerikaniki einai; giati ekmetaleuete petrelaia tis amerikis; i ameriki den exei dikes tis etairies; exei. analloga ti simfonia tha kaneis.kai epeidi den eisai apo xalkidiki file mou.na sou po oti stin xalkidiki exei megali anergia.o kosmos peinaei.thelei douleia.autoi pou ksesikonoun ton kosmo kata tis ependisis einai eite kapoioi pou ta pairnoun gia na eksipiretisoun alla simferonta(exoun kanei periousies xoris na douleuoun)kai einai kai oi ksenodoxoi pou fovounte oti tha xasoun ton tourismo.alla autoi den pairnoun gia to kalokairi groupakia apo slovakies gia douleia.alla gia tis alles xores den apantises.oi germanoi,oi skandinavoi, oi amerikanoi, einai xazoi;

Ανώνυμος είπε...

ναι ναι, εμείς που αντιδρούμε είμαστε βολεμένοι με τεράαααστιες περιουσίες και 5-6 ξενοδοχεία ο καθείς..δηλαδή φαντάσου! οπότε εγώ, η βολεμένη, με τα ξενοδοχεία δεν έχω άλλο τίποτα να κάνω κ ασχολούμαι με τα μεταλλεία.
σε λίγο θα έρθει και η άλλη ετικέτα "ψευτο-οικολόγοι". ε λοιπόν ξεκαθαρίστε τι εννοείτε όταν μας κατηγορείται ως οικολόγους και πόσο κακό μπορεί να είναι αυτό-εφόσον δεν αναφέρεστε σε κόμματα
συγγνώμη κιόλας που μου αρέσει η φύση, το βουνό και η θάλασσα. εεεε σοβαρευτείτε ρε παιδιά να μιλήσουμε να βγάλουμε μια άκρη, ούτε ξέρετε σε ποιούς απευθύνεστε!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 12 :19 πρώτον σε ενημερώνω ότι όσοι ασχολούνται με αυτό το blog είναι Χαλκιδιώτες και μόνιμοι κάτοικοι Χαλκιδικής σε διαφορά χωριά!
Γνωρίζω τα παιδιά στο προσωπικό.

Όσο για την ανεργία και εμείς άνεργοι είμαστε αλλά δεν ξεπουλιόμαστε!

Και σε ρωτάω γιατί δεν πας στο κλάδεμα, μάζεμα ελιών ,καίσια ,δεν βόσκεις πρόβατα και άλλα τόσα που κάνουν οι Αλβανοί και δεν φτάνουν και έρχονται και Βούλγαροι να κάνουν κάμπινγκ και μπάνιο το απόγευμα ενώ το πρωί είναι στο χωράφι?

Είσαι τεμπέλης και βολεψακιας φίλε μου και νεοέλληνας καπιταλιστής!

Και στο είπε και άλλος ποιο πάνω πες μας πόσες δουλειές θα χαθούν γιατί να κάνουμε κουβέντα για το περιβάλλον δεν το έχεις και πολύ…

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 3feeet

Ανώνυμος είπε...

to perivallon file mou tha skefto; otan den tha mporo na ziso kai tha peinane ta paidia mou; den xanete tipota.isa isa.tha exei kai perissotero tourismo.ego prosopika exo kanei polles doulies.den exo provlima na doulepso se opoia douleia mou vrethei.alla den vriskete file mou.kai theoro eukairia na ginonte tetoies ependiseis.kai o epixirimatias vgazei ta kerdh tou kai ego mporo kai prosfero ena piato sta paidia mou.den einai kako na agapas to perivallon.kai ego to agapo.alla ptora vazo tin anthropini zoi.
kai nai.stirizo to kefalaio.giati prosferei theseis ergasias.den ginete ola na einai kratika.

Ανώνυμος είπε...

Να σε ρωτήσω κάτι 4΄14 ,αλλα θα ήθελα να μου απαντήσης την αλήθεια.
Τι τηλεόραση έχεις ?

Ανώνυμος είπε...

στην Πορταρια αυτό τον καιρό μαζεύουν τα καίσια αν δεν έχεις εργασία πάνε στις 7 το πρωί μπροστά στα περίπτερα θα έχει και άλλους εργάτες.
αλλοδαπούς κατά κύριο λόγω αφού οι Έλληνες χλιδανεργοι θα είναι στην παραλία σε μια ξαπλώστρα με κοκτέιλ των 10/12 ευρώ.

Τι να το κάνουν το φαί τα παιδιά σου χωρίς νερό και αέρα?

Το μόνο που ενδιαφέρει το κεφάλαιο είναι το χρήμα και έχει διαλύσει τον πλανήτη από άκρη σε άκρη! το θέμα όμως δεν είναι ο πλανήτης αλλά ο άνθρωπος που τα επόμενα χρόνια θα είναι είδος προς εξαφάνιση αφού οι συνθήκες του πλανήτη θα είναι αφιλόξενες για το είδος! όταν εξαφανιστεί ο άνθρωπος τότε ο πλανήτης πιθανός θα επανέρθει όπως έχει κάνει και άλλες φορές στην ιστορία του όσα χρονιά και αν χρειαστούν.


Η χώρα πρέπει να παράγει και όχι να φέρνει πολυεθνικές που το μόνο που κάνουν είναι να τα αρπάξουν και να φεύγουν!
Είναι δυνατόν η ελληνική φέτα που εξάγετε να γίνετε με γάλα Βουλγαρίας?
Είναι δυνατόν να εισάγουμε τα πάντα από κηπευτικά?
Στο χωριό σου φίλε μου πριν 20 χρόνια είχε σε όλα τα σπίτια μπαξέ κοτέτσια κτλ?
Πόσα μαντριά είχε η περιοχή σου?
Έχεις σκεφτεί ποτέ τι έχει κάνει το κεφαλαίο?


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 3feeet

Ανώνυμος είπε...

den einai kako na agapas to perivallon.kai ego to agapo.alla ptora vazo tin anthropini zoi.

21 Ιουνίου 2011 4:14 μ.μ.

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ.....

ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ,ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ,

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΟΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ?

ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΟΚΙΝΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ?

ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝ ΤΗΡΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ Μ.Π.Ε (Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ)?

Η ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ,ΟΠΟΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΠΑΧΤΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ, ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΚΑΤΑ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ,Ο ΧΡΥΣΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ,
KAI ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ.

ΑΝΑΦΕΡΕΣ ΣΟΥΗΔΙΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΕΣ ΚΤΛ, ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ,ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ,ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΕΙΣ ,ΣΕ ΤΙΜΩΡΟΥΝ.

ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ , ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΕΟΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ..
ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ,ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ.

Υ.Γ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΩΣΟΝΥΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ.

Υ.Γ 2 3feet σε παρακαλω βγαλε την Λεκτική Επαλήθευση ,τζαμπα μας παιδευει

Ανώνυμος είπε...

21 Ιουνιου 5.24 Σωστος