Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκη: Γκρέμιζοντας τα τείχη της εκμετάλλευσης, στήνουμε γέφυρες αλληλεγγύης!

Πλησιάζει το 14ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το οποίο φέτος θα έχει ως κεντρικό σύνθημα «Γκρεμίζοντας τα τείχη της εκμετάλλευσης, στήνουμε γέφυρες αλληλεγγύης». Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 24 εώς τις 26 Ιούνη στο 4ο πάρκο παραλίας (Πάρκο των σκύλων) και όπως κάθε χρόνο θα είναι μια γιορτή αλληλεγγύης και ταυτόχρονα ένας χώρος συνάντησης κοινωνικών κινημάτων και αντιστάσεων.

Όπως δηλώνουν οι διοργανωτές του "ιδιαίτερα φέτος που ζούμε την κορύγωση της επίθεσης στα δικαιώματα όλων μας στόχος είναι να μιλήσουμε "για τους αγώνες των προσφύγων για ελευθερία, την πάλη των μεταναστών για νομιμοποίηση, τις μάχες ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων για αξιοπρέπεια. Και ταυτόχρονα, να πειραματιστούμε για το πώς θα ήταν ένας κόσμος κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς εκμετάλλευση, αποκλεισμούς και καταπίεση".



Οι θεματικές του φεστιβάλ θα κινηθούν γύρω από την απεργία πείνας των 300 μεταναστών και τους αγώνες για νομιμοποίηση και ανοιχτά σύνορα, τη συνθήκη του Δουβλίνο ΙΙ, την Frontex, τα στατόπεδα συγκέντρωσης, τις απειλές για φράχτη και γενικότερα την μετατροπή της Ελλάδας σε φυλακή μεταναστών όλης της Ευρώπης. Φέτος το φεστιβάλ θα απασχολήσουν και οι πρόσφατες εξεγέρσεις στην Βόρεια Αφρική και τον Αραβικό κόσμο αλλά και ζητήματα εργασιακά με σκοπό την αναζήτηση της απάντησης των εργαζομένων στο καιρό του Μνημονίου. Τέλος ιδιαιτερη θεματική θα υπάρχει γύρω από τα εκατό χρόνια από την ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης και της ανάδειξής της ως πόλης της πολυτισμικότητας και των κοινωνικών αγώνων όπως επίσης και συζητήσεις γύρω από την κοινωνική αλληλεγγύη, την υποβάθμιση των γειτονιών και τα φασιστικά πογκρόμ και τον πολεμο "ενάντια στην εξαθλίωση και όχι στους εξαθλιωμένους"

Στο φεστιβάλ θα στηθούν δύο συναυλιακές σκηνές όπου κάθε μέρα θα παίζουν χωρίς αμοιβή 25 συγκροτήματα από την Θεσσαλονίκη την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τον κόσμο, με δεκάδες εκθέσεις, προβολές ντοκυμαντέρ και ταινιών μικρού μήκους, θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα, κουζίνες, και καθημερινό παιδότοπο με εκδηλώσεις για τα παιδιά. Όλα αυτά, με τη συμμετοχή 150 συλλογικοτήτων της πόλης και χιλιάδων πολιτών, ντόπιων και μεταναστών.


αναρτήθηκε από Seleo.gr News


Δεν υπάρχουν σχόλια :