Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Πρόταση κατασκευής «πρότυπου κέντρου υποδοχής» μεταναστών στον Έβρο

Πρόταση για την κατασκευή «Πρότυπου κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών» υποβλήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από γερμανικό όμιλο που ασχολείται με διαχείριση νοσοκομειακών μονάδων και υπηρεσίες καθαριότητας και τροφοδοσίας, ενώ στην πρόταση συμμετέχει και ελληνική εταιρεία που κατασκευάζει ειδικούς οικίσκους.....



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος», ήδη έχει ληφθεί αρχική απόφαση των επιτελών του υπουργείου για την κατασκευή αυτού του «πρότυπου κέντρου υποδοχής» για παράνομους μετανάστες σε συνδυασμό με την αγορά πλωτών μέσων για την παραμονή προσφύγων και σε αυτά.

Η πρόταση αναφέρει πως στον οικισμό θα έχουν την δυνατότητα διαμονής περίπου 250 αλλοδαποί, που εισέρχονται από την περιοχή του Εβρου. Συνολικά, «θα κατασκευαστούν περίπου 45 οικίσκοι από τους οποίους οι 25 θα χρησιμοποιούνται για τη διαμονή των αλλοδαπών. Δηλαδή σε κάθε οικίσκο θα διαμένουν συνολικά 10 άτομα».

Σύμφωνα με τη μελέτη, «ο κάθε οικίσκος θα έχει θερμαντικά σώματα και air condition. Θα έχει πέντε διαμερίσματα στα οποία θα διαμένουν από δύο άτομα. Το κάθε διαμέρισμα θα έχει διπλή κουκέτα, κουνουπιέρα, διάφορα αξεσουάρ και δύο καθρέφτες, ενώ θ ακολουθεί τα πρότυπα του αμερικανικού στρατού».

Οι υπόλοιποι 20 οικίσκοι θα φιλοξενούν χώρους τουαλέτας, κουζίνας, ιατρικών κέντρων, πλυντήρια ρούχων, εστιατόρια και χώροι ψυχαγωγίας, σημειώνει η εφημερίδα, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή παιδικής χαράς. Στο κέντρο ελέγχου του οικισμού, θα στέλνουν εικόνα οι κάμερες που θα εγκατασταθούν περιμετρικά και μέσα στους χώρους διαμονής των μεταναστών.

tvxs.gr

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Καλέ αυτοί θα περνάνε καλύτερα και από μας...!!Τότε να δεις μένος ο Καρατζαφέρης..Όχι μόνο πλοία θα βυθίζει ω σαν μπουρλοτιέρης αλλά και οικίσκους θα πυρπολεί στα σύνορα του Έβρου!!!