Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΙ

Η κοροϊδία της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΤΕΙΘ προς τους έκτακτους εκπαιδευτικούς του Ιδρύματος συνεχίζεται καθώς εξακολουθούν να τους χρωστούν τα δεδουλευμένα πέντε τουλάχιστον μηνών χωρίς την παραμικρή εγγύηση πότε θα πληρωθούν, ενώ ταυτόχρονα δεν τους έχει δοθεί καμία σοβαρή απάντηση σε σχέση με την ανανέωση των συμβάσεών τους, οι οποίες έληξαν την 1η Μάρτη 2011.

Η κυβέρνηση του Μνημονίου και του ΔΝΤ είναι διατεθειμένη να περικόψει ακόμα περισσότερο τις δαπάνες για την Παιδεία, καθώς έχει ήδη ανακοινώσει τις προθέσεις της να μειώσει κατά 40% το έκτακτο προσωπικό, μια κίνηση η οποία πέρα από το ότι θα οδηγήσει πολλούς εργαζόμενους σε καθεστώς ανεργίας, ταυτόχρονα θα εντείνει τη διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Ίδρυμα καθώς το 75% του συνόλου των εκπαιδευτικών είναι έκτακτοι και πολύτιμοι για τη λειτουργία του. Είναι συνέχεια της ίδιας πολιτικής που όπου κάθετί κοινωνικό ξηλώνεται και απαξιώνεται στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους και των τραπεζών, της πολιτικής που συμπιέζει μισθούς και δικαιώματα, της πολιτικής που ανοίγει το δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση σε οτιδήποτε μπορεί να έχει μείνει ακόμα δημόσιο αγαθό (παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες, δημοτικές υπηρεσίες κλπ).

Είναι ψέμα από την πλευρά του Υπουργείου ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να πληρωθούν οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί, να συνεχίσουν να εργάζονται όλοι χωρίς εξαίρεση και μάλιστα με μόνιμη σχέση εργασίας και όχι υπό το καθεστώς ομηρίας των ετήσιων ή εξαμηνιαίων συμβάσεων. Τα λεφτά υπάρχουν όποτε χρειάζεται να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες, να αγοραστούν όπλα, να φτιαχτεί τείχος στον Έβρο, να δοθούν επιδοτήσεις σε ιδιώτες οι οποίοι αφού τις τσεπώσουν κλείνουν εργοστάσια και απολύουν κόσμο. Δεν υπάρχουν ποτέ όμως όταν είναι να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, για αυξήσεις και για δημόσιες υπηρεσίες.

Η περιφερειακή παράταξη «Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των έκτακτων εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ζητά από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους. Ταυτόχρονα ενώνουμε τη φωνή μας με το κίνημα των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων που δίνουν τη μάχη ενάντια στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Απαιτούμε:
· Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων
· Να μην απολυθεί κανένας έκτακτος εκπαιδευτικός
· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
· Λεφτά για την Παιδεία, όχι για τους τραπεζίτες


Δελτίο Τύπου της περιφερειακής κίνησης σητν Κεντ. Μακεδονία:
"Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη"

Δεν υπάρχουν σχόλια :