Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Καλιφόρνια


Περίπου 24 ώρες μετά το καταστροφικό τσουνάμι στην Ιαπωνία τα πρώτα παλιρροϊκά κύματα έφτασαν στις παραλίες της Αρίκα, της Ικίκε και της Αντοφαγάστα, σχεδόν 1.000 χλμ από το Σαντιάγο. Ευτυχώς τα κύματα δεν είχαν «δύναμη» και έτσι δεν προκλήθηκαν ζημιές.


«Τα πρώτα κύματα από το τσουνάμι έφθασαν στα παράλια της Αρίκα, της Ικίκε, της Αντοφαγάστα, στα βόρεια της χώρας. Από τα κύματα προκλήθηκαν μόνο ελαφρές διακυμάνσεις στο επίπεδο της θάλασσας», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ροδρίγο Ινσπέτερ στις 06.00 ώρα Ελλάδος.

Εν τω μεταξύ, μετά τον σεισμό σχεδόν 50 χώρες από την Ρωσία και την Ταϊβάν μέχρι την Κολομβία και την Νέα Γουινέα τέθηκαν σε συναγερμό, ενώ πολλές χώρες έχουν προχωρήσει σε προληπτικές εκκενώσεις των παράκτιων ζωνών.

Τέσσερις περιοχές της Καλιφόρνια έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς το τσουνάμι «σάρωσε» την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

«Οι συνέπειες των κυμάτων απειλούν τις κομητείες Δελ Νόρτε, Χούμπολντ, Σαν Ματέο και Σάντα Κρους», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης Τζ. Μπράουν.


Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :